Tàpies centra un projecte transversal de l’escola Maria Àngels Anglada

Tots els cursos han treballat l’artista des de les àrees curriculars de plàstica i llengua

Jordi Callol

Jordi Callol

Aquest 2023 se celebra el centenari del naixement d’Antoni Tàpies. Amb motiu d’aquesta efemèride, l’escola Maria Àngels Anglada de Figueres ha dut a terme un projecte sobre l’artista i la seva obra.

Durant el tercer trimestre tot l’alumnat del col·legi, des d’I3 fins a 6è, ha treballat de manera transversal aquesta temàtica a les àrees de plàstica i llengua. «Els infants han conegut diferents tècniques i materials emprats en les seves pintures i escultures. A més, també han estudiat l’evolució artística de Tàpies i la seva biografia. S’han fet uns plafons on han recollit la informació i també han reproduït algunes de les seves obres, fetes amb paper, pintura, fang i tela», explica Josep Fernández, director d’aquest centre educatiu.

Per cloure aquest projecte, es va muntar una exposició als passadissos de l’Anglada amb les peces artístiques creades pels alumnes. Les famílies, amb els nens i les nenes com a guies, van poder-la visitar el divendres 2 de juny, convertint l’escola en un autèntic museu.