Llançà

L'esforç d'alguns alumnes de 2n de Batxillerat es reconeix en el XIIè Fòrum de Treballs de Recerca

Estudiants de diversos instituts de l'Alt Empordà s'han trobat a Llançà per exposar els resultats dels estudis dels últims mesos

Els i les alumnes reconeguts en el XIIè Fòrum de Treballs de Recerca

Els i les alumnes reconeguts en el XIIè Fòrum de Treballs de Recerca / SERVEIS EDUCATIUS ALT EMPORDÀ

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

El XIIè Fòrum de Treballs de Recerca ha tingut lloc aquest cap de setmana a l'Institut de Llançà. Ha estat aquest dissabte 28 de maig quan alumnes de diversos instituts de la comarca, acompanyats pels seus professors, s'han trobat al centre per exposar els seus treballs de recerca.

El Servei Educatiu de l'Alt Empordà ha organitzat la trobada que enguany ha comptat amb la conferència inaugural de Marc Gimenez Maranges, exalumne de l'Institut de Llançà, i actualment doctor i professor a la Universitat de Salzburg. La ponència: "Tot comença amb un somni", tenia com a objectiu incentivar la motivació dels alumnes que han presentat els seus estudis.

Les exposicions orals dels alumnes han tingut una durada màxima de 15 minuts, tal com marquen les bases del Fòrum de treballs de recerca. A més, cada institut participant ha estat l'encarregat d'escollir els treballs que presentava.

Els alumnes van ser convocats a dos quarts de deu del matí per iniciar la jornada, i a tres quarts i cinc de deu va començar la conferència de Gimenez. A partir de tres quarts d'onze, els estudiants van exposar els seus treballs de recerca. A la una del migdia, l'acte va clausurar amb el lliurament del reconeixement a l'alumnat seleccionat, abans del refrigeri.

Un total de 27 estudiants en van formar part provinents de 13 instituts diferents. Els centres participants van ser: INS Llançà, INS Illa de Rodes, INS Cap Norfeu, Centre Escolar Empordà, INS Vilafant, INS Castelló d'Empúries, INS Alexandre Deulofeu, INS Cendrassos, INS Narcís Monturiol, INS Olivar Gran, INS Ramon Muntaner, INS La Jonquera i l'INS El Pedró.