El concert de Di-versiones a la protesta dels pagesos empordanesos a l'AP-7 es fa viral a Alemanya

Desenes de persones segueixen al tall a l'AP-7 pendents de la reunió amb el conseller a Barcelona

El concert de Di-versiones dels pagesos a l'AP-7 es fa viral a Alemanya

ACN

Gerard Vilà

El concert que dimarts passat va fer l'Orquestra Di-versiones al tall de l'AP-7 a Pontós 'ha fet popular a Alemanya i ha donat a conèixer el conflicte al país. Un creador de contingut alemany especialitzat en temes d'agricultura va rebre els vídeos del concert i els va fer virals a través de les seves xarxes socials. Això va fer que diverses associacions d'agricultors alemanys compartissin el contingut i expressessin el seu suport amb diverses publicacions a les xarxes. En Reiner és alemany i viu a Catalunya des de fa temps. Va ser ell qui va fer arribar els vídeos a través de wathsapp als seus contactes, que van reenviar-los a l'influencer. "Allà tothom ha quedat bocabadat i donen tot el suport als pagesos catalans", diu.

En Reiner s’ha volgut acostar al tall per explicar als pagesos la repercussió del concert i allà s’ha trobat amb en Carles, que va ser el responsable de contactar amb els músics perquè vinguessin a l’AP-7 a fer el concert. Ell viu a Calonge, poble dels Di-Versiones i explica que es mostra molt content amb la “festa” que van muntar a l’AP-7. “Ells estan encantats, els hi va agradar molt. Han fet el seu primer concert en una autopista”, bromeja.

Els pagesos catalans segueixen al tall de Pontós, a l’espera de la reunió que està prevista a Barcelona amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort. Una reunió que arriba després que Mascort anul·lés una trobada a Xerta i que una representació dels manifestants es desplacessin aquest dimecres al vespre amb els tractors davant de la casa del conseller, molestos per haver posposat inicialment la reunió amb el col·lectiu.