Economia

Diners a domicili: el nou servei per tenir fins a 500 euros sense sortir de casa

Amb aquesta iniciativa es proposa assegurar l'accés a diners en efectiu sense necessitat de fer servir aplicacions especialitzades o mòbils intel·ligents

Bitllets d'euros.

Bitllets d'euros. / @martaposemuckel

Entra en funcionament un nou servei amb el qual els clients que ho desitgin podran sol·licitar per telèfon l'enviament de diners a domicili a l'Alt Empordà i tota la geografia espanyola. Es posa en marxa aquest dijous, 29 de febrer.

És una iniciativa que, de moment, és exclusiva per a clients de CaixaBank. Mitjançant aquest servei, es proposa assegurar l'accés a diners en efectiu a qualsevol punt d'Espanya, sense necessitat de fer servir aplicacions especialitzades o mòbils intel·ligents.

Els clients de l'entitat, des de qualsevol població, podran contactar amb CaixaBank a través de dos telèfons gratuïts (900 40 40 90 o 900 365 065) i sol·licitar l'enviament a domicili de diners en metàl·lic per import entre 60 i 500 euros.

Lliurament a casa

Un cop activada la petició a través de CaixaBank, Correos, a través de la seva xarxa de 2.388 oficines i les seves més de 30.000 carters i carteres, que inclouen uns 6.000 carters i carteres rurals, s'encarregarà de la preparació i entrega dels diners al domicili del client, amb totes les garanties de seguretat en el procés de transport i identificació del sol·licitant del servei.

CaixaBank no aplicarà cap cost addicional a la tarifa que aplica Correus pel lliurament a domicili, taxat en 7,15 euros per sol·licitud.

El banc creu que unes 900.000 persones resideixen actualment en alguna població d'Espanya sense oficines ni caixers de cap entitat bancària, una població que a més sol ser d'edat avançada, cosa que encara pot dificultar més la inclusió financera.

Possibilitat d'ingrés de diners

D'altra banda, l'acord entre Correus i CaixaBank inclou la possibilitat que, en una segona fase, els clients de CaixaBank puguin ingressar i retirar efectiu a tots els punts d'atenció presencial de què disposa Correus.

D'aquesta manera, Correos posarà a disposició de CaixaBank la xarxa d'oficines perquè els clients de l'entitat disposin d'un servei reforçat i un millor accés als diners en efectiu.