L’empresari Miquel Gotanegra ha estat reelegit per unanimitat president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE). A l’assemblea, que es va fer aquest dilluns en un acte a Vilafant, es va escollir també la nova junta directiva. Es va triar Salvador Jordà com a vicepresident; Fermí Lee com a tresorer; Max Huguet com a secretari; Carmel Isern, Guillem Casamitjana, Roser Bronsoms, Bele Gràcia, Ramon Duran, Ariadna Sala, i Pep Piarnau com a vocals.

Miquel Gotanegra, que és president de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Empordà des del 2019 i que havia estat vicepresident de l’entitat durant 25 anys, ha impulsat un cicle de jornades de turisme de gran interès per enfocar el camí que vol seguir la comarca per aconseguir que el turisme sigui cada cop més sostenible i de qualitat i que l’oferta faci viure als visitants experiències úniques i innovadores. Les jornades han reunit centenars d’empresaris i de representants d’un gran nombre institucions. S’han generat debats de gran interès, dels quals se’n poden extreure conclusions per enfocar el camí que ha de seguir el turisme.

Cap al 2050. Visió de futur”. Sota aquest títol els empresaris de l’Alt Empordà van continuar aquest dilluns el debat iniciat l’any passat per debatre els reptes turístics de la comarca. La quarta jornada, que es va fer a la masia Palol de Sabaldòria de Vilafant, ha posat de manifest un cop més que la comarca te un gran potencial i capacitat per atraure turisme durant els 365 dies de l’any. La jornada va ser conduida pel periodista Santi Coll.

VÍDEO | Jornada “Cap al 2050. Visió de futur” de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà

VÍDEO | Jornada “Cap al 2050. Visió de futur” de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà

La inauguració va anar a càrrec del president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra; i de l’alcaldessa de Vilafant, Montse De la Llave. “El turisme ha de ser sostenible, digital i desestacionalitzat. Només així podrem tenir un creixement qualitatiu. La comarca ja va en bona direcció”, va indicar Gotanegra. També va remarcar la importància que el sector privat i públic treballi conjuntament.

El director del Museu de l’Empordà i director de la Casa Natal Salvador Dalí, Eduard Bech i Vila, va explicar aquesta nova experiència a Figueres, com a exemple de generar atractius nous per posar en valor el territori i atraure visitants i com a cas d’èxit pels resultats fins ara obtinguts.

El consultor expert en DTI (destinacions turístiques intel·ligents), digital i sostenibilitat, Xavier Pascuet, va parlar de les perspectives turístiques de futur i va destacar que “la desestacionalització no és una opció, sinó una necessitat” i que “cal apostar pel turisme responsable i per la digitalització dels negocis”. També va remarcar que “és molt important promoure l’experiència i trobar el que ens fa diferents”.

L’any passat es van fer tres jornades on es va posar de manifest que cal estar convençut que la desestacionalització de la temporada turística és possible, cal posar en valor la marca Empordà i els productes que aglutina i treballar plegats: els empresaris fent xarxa i en col.laboració amb les administracions. El cicle de jornades continuarà aquest any amb nous debats.