Girona

Els apartaments turístics gironins tripliquen les reserves per Setmana Santa

El 43% provenen de gent de fora de Catalunya

El menjador d'un apartament turístic de Girona.

El menjador d'un apartament turístic de Girona. / Xavi Juanola / ACN

EFE

El ritme de reserves als apartaments i habitatges d'ús turístic de les comarques de Girona per passar les vacances de Setmana Santa s'ha triplicat respecte a l'any passat i les expectatives són molt bones tant a la zona interior com al Pirineu i a la costa.

La dada la proporciona l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineo (ATA) a partir d'una enquesta entre empreses gestores i propietaris.

Actualment, el 60% d'aquests allotjaments ja estan reservats amb una mitjana de 4,5 nits, en espera de les contractacions d'última hora, que podrien situar l'ocupació final en un 85% els dies festius de la Setmana Santa.

A més, el sector ha augmentat l'oferta disponible en aquest període de vacances en un 22% i arriba al 68% del total, fet que confirma l'optimisme del sector després dels números positius de l'any passat per aquestes dates.

L'ATA destaca també que el 43% de les reserves provenen de fora de Catalunya, cosa que confirma la recuperació del turisme estranger, sobretot el del client alemany, holandès, belga i francès, essencial per a la reactivació definitiva després de les restriccions motivades per la covid.

Un 37% de visitants tenen l'origen a l'àrea de Barcelona i es preveu que aquest nombre s'incrementi amb les peticions d'última hora.

L'ATA està convençuda que aquest 2023 serà la recuperació definitiva del sector i que els apartaments i habitatges d'ús turístic es consolidaran com una de les tipologies d'allotjament més ben posicionades pels nous hàbits dels clients.