El Far d'Empordà

Amazon obrirà el centre de l'Alt Empordà a l'abril

L'empresa preveu amb aquest espai d'uns 50.000m2 donar feina a més de 1.400 persones

Paquets d'Amazon en un centre logístic, en una imatge d'arxiu.

Paquets d'Amazon en un centre logístic, en una imatge d'arxiu. / ACN

EFE

El gegant del comerç electrònic Amazon ha informat que aquest abril vinent obrirà el centre robotitzat previst al Logis Empordà (El Far d'Empordà), que en un inici havia de començar a operar el 2022, i que arribarà a comptar amb més de 1.400 llocs de treball.

Aquest nou centre a Catalunya, amb més de 50.000m2 de superfície construïda, estarà especialitzat en el magatzematge i la gestió de productes de petit format i disposarà de les tecnologies més avançades.

La instal·lació altempordanesa servirà per complementar l'activitat que es duu a terme als centres logístics barcelonins del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), que és el més gran d'Espanya, i Castellbisbal (Vallès Occidental).

{"pollEmbed":{"title":"\u00c9s possible que Amazon generi 1.400 llocs de treball al nou centre del Far?","id":"81089376"}}

Per una altra part, Amazon ha anunciat que tancarà el seu centre logístic de Martorelles (Vallès Oriental), on hi treballen 800 persones, i traslladar la seva activitat a una nova instal·lació que obrirà a partir de març a Saragossa i donarà feina a un miler d'empleats en un termini de tres anys.

La firma ha assegurat aquest dimecres en un comunicat remès a EFE que s'estan mantenint converses amb els representants dels treballadors per garantir l'ocupació de tota la plantilla de Martorelles i recol·locar aquests treballadors en altres centres d'Espanya.

La companyia ha destacat que manté el seu compromís d'arribar a tenir 25.000 treballadors fixos a Espanya abans de finals del 2025.

La firma ha afirmat que el tancament de Martorelles i el trasllat del centre a Saragossa s'emmarca en la seva voluntat d'ajustar la xarxa d'operacions a les seves necessitats i d'avançar en "la millora de l'experiència dels nostres empleats i clients".

"Avaluem constantment la nostra xarxa d'operacions per assegurar-nos que s'ajusta a les nostres necessitats com a companyia. Com a part d'aquest esforç, obrim nous centres, millorem les instal·lacions existents o tanquem els més antics", ha indicat en la seva comunicació.

El director de compromís amb el client d'Amazon a Espanya, França i Itàlia, Fred Pattje, ha assegurat que els dos nous centres "subratllen el nostre compromís amb el país, on ja donem feina a 20.000 persones amb talent amb una àmplia varietat de llocs de treball".

En l'actualitat, Amazon compta amb més de 7.000 treballadors a Catalunya, 3.000 d'ells al Prat.

El centre de Martorelles, situat al parc empresarial de Can Roca, va iniciar la seva activitat a la fi del 2017 i va ser la quarta que va obrir Amazon a Catalunya. Amb el seu tancament i l'obertura del de Far d'Empordà, els centres logístics en aquesta autonomia seguiran sent quatre.