L'Ajuntament de Figueres, Incasòl i l'Agència de l’Habitatge de Catalunya han signat un conveni per a la construcció de 51 habitatges amb protecció oficial de lloguer assequible destinats als joves.

L'acord s'ha formalitzat aquest dijous en Junta de Govern i compta amb un cost de construcció aproximat de 7,40 milions d'euros (sense IVA).

Aquesta promoció d’habitatges amb protecció oficial es construirà als terrenys que Incasòl disposa al Parc de les Aigües. Es tracta de 2.586,37 m² de superfície registral i 2.587 m² de superfície cadastral, subjectes a amidament, situats al carrer Sant Climent Sescebes, 8 i Avinguda Costa Brava, 25, de Figueres.

Les obres es preveuen iniciar aquest any i responen a les conclusions de l’estudi de necessitat d’habitatge de lloguer a Figueres que va redactar Incasòl l’any 2020.

Tal com explica l’alcaldessa, Agnès Lladó, aquest conveni "és un pas endavant per facilitar l'accés a l'habitatge dels joves de la nostra ciutat". El govern municipal defensa que "l’emancipació dels joves és una de les nostres prioritats" i que "hem de continuar treballant perquè la joventut de Figueres pugui dur a terme el seu projecte de vida a la ciutat, i garantir un habitatge accessible és el primer pas”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Comunitaris, Habitatge i Foment de la Participació, José Castellón, assegura que s'arribaran als 200 habitatges públics abans d'acabar aquest mandat l'any vinent. “Un dels principals objectius que teníem en aquest mandat era la consolidació d’un parc públic d’habitatge. Un parc que hem doblat aquests últims anys. Arribarem als 200 habitatges públics abans de la finalització del mandat. Aquests habitatges públics són necessaris i són pensats per a joves”, manifesta.