La Inspecció de Treball de Catalunya ha proposat una multa de 5,8 milions d'euros per a Amazon i altres 17 empreses subcontractades per "cessió il·legal de treballadors", segons un comunicat de la Generalitat aquest dijous.

Inspecció de Treball explica que les 17 empreses --sis de les quals, de treball temporal-- haurien cedit 559 treballadors en condicions laborals inferiors a les que tindrien si fossin contractats directament per Amazon.

Per aquest motiu, ha proposat sancionar Amazon amb 3,2 milions d'euros i amb 2,6 milions d'euros les 17 empreses implicades.

La investigació va començar al febrer a Barcelona i ha conclòs que un mínim de 559 treballadors feien tasques de repartiment en "situació i condicions de precarietat laboral" en salari i inestabilitat en l'ocupació, a més de no tenir representació legal.

Les empreses subcontractades són Tipsa Delivery, Ara Vinc, Internet Commerce Solutions, Transportcat Logistics, Delivery Asap, Travieso Logistics, Jom Servicios Integrales, Anem Advanced Logistics, Gal Kajol i Duende Logistics; mentre que les ETT són JT Hiring ETT, Gi Group Spain ETT, Temporal Quality ETT, Iman Temporing ETT, Randstad Empleo i Rhone Alpes Servicios España ETT.