Sant Jordi 2024

Berni Pajdak proposa als infants compartir i preservar records amb el llibre creatiu 'Huellas de la amistad'

Dirigit a infants a partir de vuit anys, la filòloga i narradora l'ha ideat com «un quadern de memòries» per capturar «records d’amistats»

L'autora Berni Pajdak a la Rambla de Figueres, aquest dimarts a primera hora.

L'autora Berni Pajdak a la Rambla de Figueres, aquest dimarts a primera hora. / Facebook B.Pajdak

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

La filòloga, traductora i narradora Berni Pajdak ja té entre les mans la seva darrera proposta que arriba just per Sant Jordi: Huellas de la amistad (Cuentos a Tope). Es tracta, explica, «d’un llibre creatiu amb poemes per llegir, activitats per escriure i dibuixar, així com per omplir espais». Dirigit a infants a partir de vuit anys, que ja dominen l’escriptura, Pajdak l’ha pensat com «un quadern de memòries» per capturar «records d’amistats» en el seu interior i que aquests els acompanyin sempre.

En els anteriors llibres que ha publicat Berni Pajdak, que des de fa uns quants anys viu a Avinyonet de Puigventós, sempre ha tingut especial cura a incloure, a la part final, una part lúdica que complementi el treball emocional que es desenvolupa en la història perquè pares i fills puguin treballar les emocions, els dubtes i les incerteses. Huellas de la amistad, comenta, parteix de la certesa que «les amistats deixen empremta i records que ens acompanyen durant anys». Partint d’aquesta idea, doncs, ha desenvolupat aquest llibre creatiu, conscient que es tracta «d’una proposta diferent que aposta per les emocions i la creativitat, treballant els vincles amistosos d’una manera divertida i entretinguda». Pajdak rconeix que, aquesta vegada, «els lectors i lectores són els protagonistes perquè són ells els que crearan aquestes petjades de les seves amistats i conservaran els bonics records entre les pàgines del llibre». A més, aventura, cada infant pot deixar el seu llibre als seus amics perquè aquests facin aportacions, «escrits nascuts des del cor i alliberant la imaginació».

Berni Pajdak té previst ser tot aquest dimarts, diada de Sant Jordi, per signar llibres a la parada d’autors locals que hi haurà a la part alta de la Rambla de Figueres. Vindrà amb Huellas de la amistad i altres volums anteriors.

Huellas de la amistad

Autora: Berni Pajdak

Editorial: Cuentos a tope

Preu: 12 euros