Mireia Rosich explora els mites grecs dins el cicle «Històries de l’art» a Figueres

La proposta del Museu de l’Empordà es va reactivar aquest mes de març de la mà de l’artista Jordi Mitjà

Mireia Rosich, presentant el seu llibre 'L’essència del mite'.

Mireia Rosich, presentant el seu llibre 'L’essència del mite'. / Empordà

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Amb el guiatge de l’artista visual, el figuerenc Jordi Mitjà, recorrent la història de l’art a l’Empordà des del 1989, el Museu de l’Empordà de Figueres ha recuperat aquest mes de març el cicle Històries de l’Art, pausat durant uns mesos, a causa de les obres al museu. Aquestes, a més, han fet que les xerrades de Mitjà s’hagin dut a terme a la Sala l’Escorxador, un espai, però que ja s’abandona a l’abril per retornar a l’auditori del Museu, amb la següent proposta, dedicada a explorar els mites grecs. La primera de les quatre sessions arrenca el dimarts 2 d’abril i aniran a càrrec de la directora del Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, la historiadora de l’art, Mireia Rosich Salvó.

Al llarg de les quatre sessions, que es faran tots els dimarts d’abril, els assistents navegaran a través d’una galeria d’obres d’art de tots els temps amb la qual està previst que explorin diferents personatges de la mitologia grega. Així s’abordaran les divinitats dels orígens i de la natura; el panteó Olímpic, els Déus i les Deesses i, finalment, el Regne de les metamorfosis.

El maig el cicle es torna a dedicar a la història de l’anime, de nou, de la mà del divulgador de la cultura japonesa, especialitzat en manga i anime, Oriol Estrada. I, el mes de juny, el tema serà la intel·ligència artificial a càrrec del col·lectiu de programadors, realitzadors i investigadors especialitzats en àmbits de l’audiovisual i els entorns digitals, Estampa. Per assistir a qualsevol d’aquests cicles, cal inscriure’s prèviament, i de manera gratuïta, al web museuemporda.org.