Torna el Festival Còmic de Figueres amb la sequera com a fil conductor

L'edició d'enguany tindrà lloc del 26 al 31 de març

La programació estarà plena de propostes d'humor per a tots els públics i el 70% dels espectacles són gratuïts

Empordà

Empordà

«Per plorar de riure!». Aquest és el lema del Festival Còmic de Figueres 2024, que tindrà lloc del 26 al 31 de març. La programació estarà plena de propostes d'humor per a tots els públics amb moltes novetats, monòlegs, circ, música, teatre sense paraules, tallers, espectacles de carrer i molt més.

El fil conductor d'enguany és la sequera "aquest any volem aprofitar el festival per guanyar consciència d’aquest recurs escàs que tenim, i que ho és encara més per les males previsions dels organismes o institucions responsables i per part de la ciutadania", expliquen els organitzadors.

Pel que fa a la programació el tret de sortida serà l'espectacle de la gira de comiat de Guillem Albà i La Marabunta. Un show de clown enèrgic i energètic catapultat per la millor música en directe. Una festa vital, absurda, histriònica, irreverent i única. Una de les novetats d’aquesta edició serà l'espectacle de Cirque Inextremiste al Castell de Sant Ferran, el dia 30 a les sis de la tarda i d'entrada gratuïta. De fet, el 70% de la programació serà de franc. Aquesta edició serà la que ofereixi més espectacles gratuïts perquè sigui el "màxim de popular possible".  

Els espais del Festival

Pel que fa a els espais del Festival Còmic, continuen consolidant la programació de nit al Casino Menestral Figuerenc, amb quatre monologuistes que actuaran a l’escenari del 28 al 30 de març. Actuaranan en Humor de micro Raquel Hervàs, Marc Sarrats, Charlie Pee i José Corbacho.

A l'espai de la Cate els organitzadors busquen atraure públics que no són habituals amb tres propostes a mida que s'adeqüen a l'aforament de la sala. La primera és amb Patrik Cottet-Moine, un artista francès que porta l'espectacle Mime de rien, que arriba a Figures amb més de 1.000 funcions ja celebrades. També Irantzu Varlea presenta una proposta feminista amb l'espectacle Els millors moments. En aquesta línia també actua Sílvia Agüero amb el monòleg No soy una gitana. "És un espectacle, en aquest sentit, molt divertit, que repassa històricament moltes coses que no coneixem de la dona gitana com una eina també d’empoderament", declarenen els codirectors del festival.

La Rambla serà el lloc pel teatre de carrer, seran obres de molt petit format que oferiran els seus espectacles durant tres hores a la Rambla perquè els espectadors, amb tongades de 5 o de 15, depenent de la proposta, puguin gaudir-ho. Passaran per aquest escenari acròbates, clowns, entre altres artistes convidats.  

Activitats paral·leles

El festival programa també les activitats paral·leles que són amb inscripció obligatòria. A la zona del Parc de les Aigües hi haurà ioga de Riure i risoteràpia. I al Cineclub Diòptria es projectarà el film Carbon de Quentin Depieux.

El cartell d'aquesta edició, que està basat en un tema d'actualitat: la sequera. A la il·lustració s'hi pot veure un personatge que plora de riure amb la boca oberta fins a la campaneta que recull les mateixes llàgrimes en un got «no vol malbaratar ni una sola gota d’aigua», segons expliquen els organitzadors. «És la síntesi de tota la filosofia d’aquest festival tan seriós que de tan seriós que és, fa riure», afegeixen.

Cartell del Festival Còmic de Figueres 2024.

Cartell del Festival Còmic de Figueres 2024. / Empordà