Figueres estrena sis nous capgrossos amb una cercavila pel centre de la ciutat

La Ceba de Figueres, la Figa, el Burro Català, la Maria Àngels Anglada, l'Osset Marquina i la Galatea s'han incorporat al seguici popular figuerenc

Jordi Callol

Jordi Callol

El rovell de l'ou de Figueres bullia de gent aquest divendres 8 de desembre a la tarda. A la plaça Josep Pla l'estrena del nou «mapping» nadalenc, a la Rambla el mercat de Nadal i a la plaça de l'Ajuntament concert amb l'Orquestra del Casino Menestral i la Unió Musical Xertolina de Xert. Però no n'hi havia prou, els Amics dels Gegants de Figueres van estrenar els seus sis nous capgrossos amb una cercavila pels principals carrers del centre de la capital de l'Alt Empordà.

La Ceba de Figueres, la Figa, el Burro Català, la Maria Àngels Anglada, l'Osset Marquina i la Galatea es van incorporar al seguici figuerenc tot ballant i saludant als vianants que s'aturaven per veure'ls.

Aquestes noves figures les van crear els infants i joves de la colla gegantera a partir d'un concurs de dibuix. Durant unes setmanes van estar treballant en l'elaboració dels que ara són els seus capgrossos amb l'ajut del taller Ventura&Hosta de Navata.

Aquest recorregut va finalitzar a la plaça de l'Ajuntament on van saludar el públic, van ballar una polca i van fer-se una fotografia de grup per celebrar l'estrena.

@emporda_info 🎉 Figueres estrena sis nous capgrossos amb una cercavila pel centre de la ciutat ➡️ Llegeix tota la notícia a www.emporda.info 🎥📸✍️ Jordi Callol #Figueres #AltEmpordà #prensaiberica #Empordà #capgrossos #culturapopular #gegantsdefigueres @Prensa Ibérica ♬ original sound Emporda.info