L'eufòria erupciona a la primera nit de la vintena Acústica

Els finalistes d'Eufòria, Corada, Los Niños Jesús i Buhos van ser els reis de la nit

Jordi Callol

Jordi Callol

Els cinc finalistes de la segona edició del programa Eufòria de TV3 van donar el tret de sortida a el vintè Festival Acústica de Figueres. El Teatre Municipal El Jardí es va omplir de gom a gom per gaudir de l'"Eufòria en concert". S'hi van poder veure algunes de les actuacions que s'havien retransmès per televisió amb la presentadora Marta Torné com a mestra de cerimònies.

El primer a pujar a l'escenari va ser en Tomàs, el qual va entrar pel passadís central d'aquest equipament cultural tot cantant Coti x coti dels Tyets. La seva actuació va passar de l'energia pura a la calma, mentre dedicava una de les cançons d'amor més conegudes a la seva mare i a la seva família: Paraules d'amor de Joan Manuel Serrat.

Seguidament, va actuar la Sofia tot tornant als seus inicis al programa. En aquest cas va iniciar la seva actuació amb Flowers de Miley Cyrys, la cançó que va cantar a la primera gala d'Eufòria. La cantant va manifestar que durant aquest espectacle cantaria temes diferents dels que va fer al concert del Palau Sant Jordi de Barcelona i va deixar anar un reguitzell de temes que van animar als centenars d'assistents, com és el cas Eloise o Superfashion de les Macedònia.

I tot seguit va aterrar a l'escenari l'Alèxia tot cantant Waterloo d'ABBA, amb una coreografia que imitava els moviments d'indicacions de les hostesses de vol. I seguir tot transformant-se en la Lady Gaga tot entonant Born This Way. La seva actuació va acabar amb tothom aixecat del seu seient per ballar el Remena, Nena de Guillermina Mota, però abans de començar a ballar-la va agafar una persona del públic per mostrar les passes del ball.

La terrassenca Carla no va fer-se pregar i va començar la seva actuació amb tal com ho havia fet en Tomàs: pel passadís central de la platea. La segona finalista del programa va entrar en escena mentre cantava Never Enough de la pel·lícula The Greatest Showman, tema que li va merèixer una gran ovació. Una rebuda que va anar a més a mesura que anava avançant el seu show. Entre els temes més corejats destaquen Celebrem de Miki Núñez i Per la bona gent de Manel.

Finalment, la Jim, la guanyadora de la segona edició d'Eufòria, va sortir davant de centenars de persones que la van rebre eufòricament. Va començar el seu concert amb Toy de Netta, la cançó que la va catapultar en el programa i va anar avançant amb Xuculatina dels Figa Flawas. La Jim també va aprofitar el seu micròfon per reivindicar que "ningú té dret a controlar-nos, ni com ballem, ni com som, ni com vestim, ni com estimem", tot precedint el No controles de Mecano. Finalment, va acabar Jugular de Triquell amb tot el públic saltant i ballant.

En acabar l'"Eufòria en concert", els cinc artistes i les dues ballarines, l'Aina Casanovas i la Reichel, van acomiadar-se del jove públic, el qual es va apropar fins a l'escenari per conèixer els seus ídols.

Corada a la Plaça Catalunya

Seguidament, va començar l'actuació de Corada a la plaça Catalunya. Els figuerencs van oferir un autèntic concert de rock, en el que ells van anomenar com la proposta més alternativa. S'hi van poder sentir temes del treball "De vuelta de nada" com Causas Perdidas o Sube el VolumenJoanjo Bosk ja coneix l'escenari d'Acústica, se'n podria dir que n'és un habitual, i va demostrar-ho amb una actuació en què va dominar plenament la plaça Catalunya. Per tancar la seva actuació va tocar dues versions: Insurrección de Miguel Ríos i Agradecido.

En aquest mateix escenari van pujar-hi Los Niños Jesús, amb el periodista Jordi Évole al capdavant. Un concert ple de versions que va amenitzar la nit amb un ventall ampli que va anar des d'Ai, Dolors de Manel a Grita de Jarabe de Palo, que va posar punt final a aquest espectacle que Évole va voler dedicar a Pau Donés. Com a curiositat, el cantant va vestir amb la samarreta de la segona equipació de l'UE Sant Andreu

Buhos va exaltar la plaça Catalunya de Figueres amb un concert apoteòsic que va començar mentre sonava Lacrimosa. Temes propis barrejats amb versions popularment conegudes van fer les millors delícies de la nit. El públic es va mostrar totalment entregat durant l'estona que Guillem Solé i la seva banda va estar damunt de l'escenari. Milers de persones van congregar-se a la plaça on habitualment es fa el mercat setmanal per gaudir de cançons tan conegudes com Transmets energia, T'he trobat a faltar o Barcelona s'il·lumina, que van cantar amb la rosinca Ariadna Vieyra. A tall d'anècdota, el cantant va interactuar amb el públic, però sobretot amb una parella que es casava, la Consti i el Cristian. Cap al final del seu espectacle van cantar Volcans amb Jordi Évole i van tancar amb La Nit està que crema.

La nit la va finalitzar amb Aldo Comas i Lia Jensen a dalt de l'escenari, dos dels referents del món de la nit, els quals van oferir una sessió de Dj, que va començar amb Jensen punxant, Comas pintant un quadre i col·laboradors llançant globus gegants als assistents. Tancant així una nit que ja anuncia el preludi de les quatre queden.