La tercera edició de Nits de Circ reuneix 13.000 espectadors entre Besalú i Roses amb un muntatge molt aplaudit

La producció estiuenca de Circus Arts Foundation va finalitzar ahir les seves representacions celebrades amb normalitat

El públic, intergeneracional i internacional, ha valorat un espectacle de molta qualitat i d’un ritme frenètic

24 artistes d’11 països hi han presentat 9 atraccions en un xou d’uns 100 minuts de durada i orquestra en viu 

Duo Vitalys a Nits de Circ

Duo Vitalys a Nits de Circ / Jordi Callol

Emporda.info

Aquesta passada nit ha finalitzat la tercera entrega de Nits de Circ, que s’ha vist al llarg de 12 nits entre els Jardins del Molí de Besalú, al peu de Circusland, el Palau Internacional de les Arts el Circ (del 9 al 12) i a la Ciutadella de Roses (del 16 al 23). La tercera edició ha reunit 13.000 espectadors en una producció molt aplaudida i valorada per la seva qualitat artística i el seu ritme frenètic. 

L’espectacle, creat exclusivament per a l’ocasió, ha reunit alguns dels principals rostres del circ internacional de qualitat i caps de cartell de circs del prestigi com Arlette Gruss, Bouglione, Knie o Krone. La producció, representada dins d’una pista a l’aire lliure, ha destacat pels nombrosos números aeris, entre els quals el cercle aeri d’Alexandra Sazonova, els funàmbuls a gran alçada de Marin Family i les cintes aèries de Giselle Souza. La parella de mà a mà Duo Vitalys, el màstil xinès del Duo Acero, els malabars de Sergio Paolo, la comicitat de Matute, el llançament de ganivets de Blade 2 blade i el número d’il·lusionisme de Jimmy Saylon han completat el programa. Tot el conjunt ha comptat amb l’acompanyament musical en directe de la Paris Circus Orchestra sota la direcció de Pierre Pichaud (França) i Genís Matabosch, director artístic de l’espectacle i president de la Circus Arts Foundation, ha exercit de mestre de cerimònies.

Lluny dels ensurts climatològics de la passada edició, quan una tempesta va obligar a cancel·lar una de les representacions previstes a Roses, enguany Nits de Circ s’ha pogut celebrar amb normalitat. Durant els dies que s’ha instal·lat a Besalú i Roses el públic ha apreciat 9 atraccions de la mà de 24 artistes arribats d’11 països.  

L’espectacle ha comptat amb un públic intergeneracional: amb una grada on s’hi han vist tant infants amb els seus pares i avis com parelles i grups d’adolescents, mitjana edat i gent gran. El públic, majoritàriament de la província de Girona a Besalú, s’ha vist incrementat a Roses per una important afluència d’espectadors/es de França, país gran amant de les arts de circ.