Nits de Circ arrenca la 3a edició a Besalú amb una aposta per les atraccions aèries

El festival gironí comptarà amb més d'una vintena d'artistes d'onze països

Una artista de Nits de Circ en un assaig general de l'espectacle amb el cartell del circ de fons

Una artista de Nits de Circ en un assaig general de l'espectacle amb el cartell del circ de fons / François Dehurtevent / Nits de Circ

ACN

El festival Nits de Circ arrenca aquest dimecres a la nit la tercera edició des del recinte dels jardins del Molí de Besalú. Enguany el director del festival estiuenc, Genís Matabosch, ha detallat que han apostat per les atraccions aèries, fet que permetrà als espectadors tenir el cel estrellat de taló de fons. Nits de Circ programa nou atraccions amb la particularitat que la carpa circense està "descapotada" i per això el públic veu les piruetes aèries amb el cel de fons. En aquesta tercera edició hi haurà 24 artistes d'11 països. Des d'aquest dimecres i fins el diumenge l'espectacle es podrà veure a Besalú i a partir del dimecres 16 d'agost la carpa estarà instal·lada a la ciutadella de Roses.

Nits de Circ arrenca amb un espectacle completament nou que comptarà amb 24 artistes internacionals. En la tercera edició s'amplia el nombre d'artistes convidats, el nombre de funcions i també el nombre de dies. En la primera edició hi van passar 9.300 espectadors i l'any passat es van superar els 12.000. Ara, els organitzadors busquen superar aquesta xifra ampliant els dies i les funcions i també oferint més artistes.

L'espectacle tindrà una durada d'uns 90 minuts i no hi haurà pausa. Arrencarà als jardins del Molí de Besalú, al darrera del museu Circusland. En cada funció hi haurà 1.250 butaques disponibles i 200 projectors il·luminaran les piruetes i les atraccions cada nit.

Enguany el director de Nits de Circ, Genís Matabosch, ha anunciat que hi ha una clara aposta pels números aeris. El principal motiu és que els organitzadors volen que el públic vegi els espectacles amb el cel estrellat de fons. Hi haurà funambulistes, atraccions d'equilibri cos a cos, llançadors de ganivets, trapezistes, malabaristes cintes aèries a vuit metres d'alçada, pallassos i acròbates. A més, els artistes estaran acompanyats per la música en directe de la Paris Circus Orchestra. Les entrades pels espectacles van dels 14 als 44 euros.