L'Escala rep de manera multitudinària a la Mare de Déu del Carme

També s'ha celebrat la 72 Festa de la Vellesa amb 82 persones homenatjades

Jordi Callol

Jordi Callol

Centenars de persones han sortit al carrer per celebrar la Festa del Carme a l'Escala.

De bon matí un grup de persones voluntàries han elaborat la tradicional Catifa de Sal, que enguany s'ha dedicat al músic Lluís Albert.

Quan el rellotge ha marcat les onze del matí, desenes d'embarcacions han sortit del port de la Clota per acompanyar a la Mare de Déu del Carme fins a la platja de les Barques. La imatge de la patrona de la gent del mar ha estat transportada per un dels creuers Mare Nostrum, el qual ha encapçalat la processó marítima.

Un cop han arribat a la platja escalenca, la barca de rem de la secció del CER els ha donat la benvinguda, així com els centenars de persones que s'havien reunit en aquest punt del municipi. Durant aquesta arribada un grup de manifestants han desplegat una pancarta a la Riba en què es podia llegir "Salvem el Golf de Roses", la qual s'ha sumat a la que ja s'ha fet visible des del mar en un llaüt que protestava en contra del Macroparc Eòlic Marí.

Tot seguit, s'ha iniciat la processó terrestre que ha servit també per posar cara als altres protagonistes de la jornada: la gent gran. Cada 16 de juliol l'Escala també celebra la Festa de la Vellesa i en aquesta 72a edició hi han participat 82 persones homenatjades amb els seus acompanyants.

El matí festiu ha acabat amb la celebració solemne de l'Eucaristia, en què mossèn Martí Colomer ha lloat i homenatjat a la gent gran del poble i a la Mare de Déu del Carme.

@emporda_info L'Escala ha viscut una diada de la Festa del Carme molt multitudinària. Centenars de persones no s'han volgut perdre les processons marítima i terrestre de la Mare de Déu. A més, avui també s'ha celebrat la 72a Festa de la Vellesa que enguany ha comptat amb la participació de 82 homenatjats que, amb els seus acompanyants, han estat els protagonistes de la jornada. ➡️ Crònica i galeria d'imatges a www.emporda.info ✍️📸🎥 Jordi Callol #tradicio #lescala #emporda #prensaiberica @Prensa Ibérica ♬ original sound - Setmanari de l'Alt Empordà