"És molt important cuidar al màxim tot el patrimoni que envolta Dalí-Figueres i la restauració i la posada al públic de la casa natal és fonamental i des del Ministeri de Cultura hi hem contribuït". Així s'ha expressat aquest matí el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, sota la cúpula daliniana, al Teatre-Museu Dalí de Figueres durant la visita que està fent per diferents espais culturals de la ciutat, entre els quals destaquen la casa natal del pintor i el Museu del Joguet de Catalunya. "La cultura és universal i a Figueres té les arrels molt fondes", ha reconegut davant de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, el vicealcalde Pere Casellas, així com els principals dirigents de la Fundació Gala-Dalí.

El ministre també ha entrat a valorar les darreres manifestacions del president de l'Aragó respecte la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern assegurant que "espera que hi hagi acord perquè el Pirineu ho mereix". "Hi ha poques oportunitats de desenvolupament sostenible i un esdeveniment com aquest és bo per Catalunya, Aragó i tot Espanya", ha afegit assegurant que cal un acord molt ferm entre totes les institucions "per presentar la millor candidatura".

Iceta, sobre la consulta dels Jocs Olímpics: "No en soc massa partidari però respecto les administracions"

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, diu que no és massa "partidari" de la consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern però que és molt "respectuós amb les decisions de les administracions". Preguntat per si veia bé incloure-hi el Ripollès, Solsonès i Berguedà, ha respost: "I per què no Barcelona, on també es faran coses dels jocs? O Saragossa?". Durant una visita al museu Dalí de Figueres, Iceta ha dit també que espera que hi hagi acord amb l'Aragó per poder presentar una candidatura "guanyadora" i que "el Pirineu s'ho mereix perquè hi ha poques oportunitats de desenvolupament sostenible". "Un esdeveniment com aquest és bo per Barcelona, per Catalunya, per l'Aragó i per la resta d'Espanya", ha afegit.

"Jo no en soc gaire partidari però soc molt respectuós amb les decisions de les administracions i busco l'acord. Per tant, no m'interessa gens subratllar les diferències", ha assegurat el ministre de Cultura i Esports preguntat sobre si veia bé que es faci una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern.

Sobre si incloure-hi també les comarques del Ripollès, el Berguedà i el Solsonès, ha respost que per què no Barcelona "també" o, fins i tot Saragossa. "L'objectiu ha de ser aconseguir la candidatura i tota la resta és secundari", ha insistit.

En relació a la polèmica amb l'Aragó, Iceta ha assegurat que espera que hi hagi acord i ha remarcat que és una "oportunitat" que el Pirineu es mereix. "És molt bo per Barcelona, per Catalunya, per l'Aragó i per tot Espanya", ha dit. Iceta també ha afirmat que cal presentar una candidatura "molt potent" des de tots els punts de vista i que ha de ser "molt acordada potencialment".

"Ens barallarem legítimament amb altres candidatures i, per tant, hem de presentar la millor". El ministre ha admès que això "segurament tardarà encara unes setmanes" però ha dit que confia que "acabarà molt bé". "Espero que les petites diferències que van apareixent pel camí no obstaculitzin l'objectiu, que és el de tots", ha conclòs.