MuDanza Show MuDanza Showés un espectacle nou i sorprenent que posa en escena la dansa espanyola, el flamenc, la música en viu, la moda i el teatre. La proposta arriba aquest dissabte a les nou del vespre al Teatre Jardí de Figueres per oferir setanta-cinc minuts intensos de ball ininterromput en què Tania Martín i l'empordanès Carlos Romero, procedents del Ballet Nacional, donen vida a Manuela i Víctor, respectivament, un home i una dona espanyols que es troben en plena llei seca de la ciutat de Nova York dels anys 20. Tots dos descobriran què hi ha darrere de les seves vides artificials, sota els efectes de l'amor, la passió, la por i les lluites internes.

L'evolució del flamenc es palpa i se sent en l'espectacle de la companyia formada pels ballarins Carlos Romero i Tania Martín, MuDanza, amb el qual ja han trepitjat amb força els escenaris de Madrid: «Està creat per mostrar al món una manera diferent de la dansa espanyola i el flamenc», explica Romero. Enganxat al ball des dels 12 anys, ha passat per les millors escoles, conservatoris i companyies de dansa creixent com a artista i com a persona fins a arribar al Ballet Nacional d'Espanya, on es va convertir en ballarí solista. Allà es va retrobar amb Tania Martín, que va revolucionar la seva vida. Junts han establert les bases d'un somni compartit en el qual la dansa espanyola i el flamenc es fusionen ara amb el teatre i la música. Tania Martín sempre ha compaginat la dansa amb la interpretació. Al costat de l'empordanès Carlos Romero, ha creat una parella absoluta i junts han emprès la seva pròpia aventura en solitari, una aposta ambiciosa que permet al públic «assistir a un espectacle de flamenc que és contemporani als nostres temps, de la mateixa manera que ho és el cinema o la música», destaca la ballarina. El paper de la dona també s'ha actualitzat perquè el públic femení s'hi senti identificat: «En les obres de fa quaranta anys, es mostra una dona submisa, hem volgut trencar amb aquesta imatge».

Música en directe

Els passos prodigiosos de Martín i Romero adquireixen una gran significació a l'escenari acompanyats per música en directe. « MuDanza té un altíssim nivell artístic i la gran posada en escena ambientada en un club de jazz clandestí es completa amb un vestuari creat per dissenyadors de moda espanyols».

L'any passat els ballarins van invertir molts esforços tirant endavant la seva pròpia productora -Producciones Con Tacones A.I.E- «per aconseguir el nostre somni de veure els nostres noms en un cartell» conclouen.