L'Hotel i Restaurant Atrio (Càceres), d'Emilio Tuñón i Luis Mansilla, i el Dos Casas em Santa Isabel (Lisboa), de Ricardo Bak Gordon, han estat els edificis guardonats ex aequo amb els Premi FAD d'Arquitectura, que s'ha lliurat aquesta nit. Pel que fa a l'apartat d'Interiorisme s'ha guardonat la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), d'Iñaki Ábalos, i en l'àmbit de Ciutat i Paisatge s'ha distingit el Parc de les Aigües de les Hortes de Vilabertran, a Figueres, de Michèle Orliacq i Miquel Batlle. Des les 498 obres presentades als premis, el 53% provenen de Catalunya, tot i que se n'accepten de tota la península.

El Premi FAD d'Arquitectura ha estat ex aequo per a l'Hotel i Restaurant Atrio (Càceres), d'Emilio Tuñón i Luis Mansilla, i pel Dos Casas em Santa Isabel (Lisboa), de Ricardo Bak Gordon. La Menció en Arquitectura ha estat per a l'Edifici Media-tic (Barcelona), d'Enric Ruiz Geli.

En l'apartat d'Interiorisme s'ha guardonat la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), d'Iñaki Ábalos i en el de Ciutat i Paisatge, el Parc de les Aigües de les Hortes de Vilabertran, a Figueres (Girona), de Michèle Orliacq i Miquel Batlle. Finalment, el Premi FAD d'Intervencions Efímeres ha distingit la Casa per a un col·leccionista nòmada, de Martín Lejarraga i Ana Martínez.

El jurat ha destacat que "la península Ibèrica és un espai d'una altíssima competència arquitectònica, fet que es reflecteix en la quantitat i l'excel·lència dels projectes seleccionats, que responen a un espectre molt ampli de temàtiques, circumstàncies, contextos i situacions".

El jurat de la 53a edició dels Premis FAD, que organitza l'ARQUIN-FAD, està format per la presidenta Benedetta Tagliabue (arquitecta), i els vocals Eugeni Bach (arquitecte), Bet Capdeferro (arquitecta), Edgar González (arquitecte), Daniela Hartmann (interiorista), Imma Jansana (arquitecta), Santiago Loperena (arquitecte tècnic) i José Mateus (arquitecte).

498 obres presentades, un 53% de Catalunya

S'havien presentat 498 obres, de les quals 282 eren de la categoria d'Arquitectura, 74 de la d'Interiorisme, 37 de la de Ciutat i Paisatge, 58 de la d'Intervencions Efímeres i 47 de la de Pensament i Crítica. L'abast territorial dels Premis FAD és la península Ibèrica, tot i que gairebé un 95% de les obres presentades són a territori espanyol. Catalunya continua sent la comunitat amb més presència, amb un 53% de les obres presentades.

La cerimònia de lliurament d'aquest dijous tarda ha estat l'inici de la gran Festa de Clausura del FADfest, el festival del disseny organitzat pel FAD que, durant quinze dies, ha reunit els premis que atorga el FAD i les seves associacions en les diferents disciplines del disseny.

Premis en Pensament i Crítica

Els Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme tenen també una categoria de Pensament i crítica, la resolució de la qual es va donar a conèixer el passat mes de maig i que va premiar ex aequo a el catàleg de l'exposició 'Laboratio Gran Vía' de la Fundación Telefónica i comissariada per Iñaki Alabos, i el volum 'Collective architectures, arquitecturas colectivas: camiones, contenedores, colectivos, recetas urbanas' de diversos autores.