Energies renovables

Presenten al·legacions consensuades contra el nou parc eòlic projectat a l'Empordà, el Muntanyeta

"Estem d'acord en implementar energies renovables, però tenint en compte la veu dels veïns i dels ajuntaments", diu Dolors Pons, alcaldessa d’un dels municipis afectats, Viladamat

Puig Salagalar, zona on es projecta el parc.

Puig Salagalar, zona on es projecta el parc. / GM

Empordà

Empordà

El projecte de parc eòlic Muntanyeta, el qual afecta els municipis d’Albons, Bellcaire d’Empordà, Garrigoles, la Tallada d’Empordà, Ventalló i Viladamat, ha finalitzat el període per presentar al·legacions. "Tots els ajuntaments afectats vam consensuar les al·legacions, adaptant-les a la normativa urbanística de cada municipi i amb unes conclusions comunes, on especifiquem que estem d’acord en implementar energies renovables, però tenint en compte la veu de la gent que viu a la zona i els ajuntaments", explica l’alcaldessa de Viladamat, Dolors Pons.

Els municipis afectats per aquest parc van aprofitar el període d’exposició pública del projecte per celebrar reunions amb els veïns amb l’objectiu de poder explicar els posicionaments de les administracions locals davant del promotor. 

El Muntanyeta

El parc eòlic PE Muntanyeta està promogut per Normawind SL. Projecta un total de sis aerogeneradors, tres dels quals s'instal·larien a Viladamat i un a Ventalló. Els promotors asseguren que "l’emplaçament escollit és idoni, tant pel que fa a la minimització de l’impacte ambiental com per la disponibilitat de recurs eòlic elevat que permetrà l’aportació d’energia neta a una zona on hi ha molt poca generació elèctrica neta". A més, consideren que les comarques gironines tenen alguns parcs autoritzats al sector pirenaic, "si bé cap en actual servei".

L’abast del projecte preveu l’estudi de les instal·lacions per a l’adequació de camins existents i la construcció dels nous per permetre l’accés de la maquinària necessària per a la construcció i el manteniment del parc. A més, contempla l’estudi de les plataformes de muntatge per instal·lar les grues necessàries per a l’hissat dels aerogeneradors; les línies elèctriques subterrànies d’interconnexió dels aerogeneradors i fins a la subestació del parc, i una línia aèria/soterrada d’evacuació fins a la SET Bellcaire.

Els sis aerogeneradors previstos tindrien 6 MW de potència nominal, de manera que l’exalcalde de Ventalló i actual regidor de Conservació i manteniment de camins rurals i de muntanya, Joan Albert Teixidor, afirmava fa unes setmanes a l'EMPORDÀ que "seria el parc eòlic de més potència que hi hauria a Espanya". Per la seva banda, l’actual alcaldessa, Mei Costa, subratllava que la muntanya del Puig Segalar patiria un impacte visual terrible, "ja que els que s’instal·larien serien molins més alts que la muntanya".

Davant d’aquest panorama, el consistori de Ventalló ha determinat fer un estudi sobre si hi ha suficient tramuntana en aquest espai per merèixer aquest parc. 

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió