Els Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres enceten el programa d'activitats visitant la Mina Canta

L'entitat figuerenca ha conegut l'històric espai de la Vajol de la mà del Mume

Un moment de la visita a la Mina Canta de la Vajol

Un moment de la visita a la Mina Canta de la Vajol / AMICS DEL CASTELL

Empordà

Empordà

Aquest diumenge, un nombrós grup de membres de l'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran, de Figueres, ha visitat la Mina Canta o de Negrín al municipi de la Vajol. La visita ha comptat amb la col·laboració del MUME (Museu Memorial de l'Exili) de la Jonquera.

La Mina va conservar durant els darrers mesos de la Guerra Civil una gran quantitat d'objectes artístics i de valors procedents de fons confiscats, constituents de l'anomenada com a Caja General de Reparaciones de la República i, en aquest sentit, manté un paral·lelisme amb el Castell de Sant Ferran on s'havien dipositat fons procedents del Museu del Prado i d'altres col·leccions artístiques preservades de la seva destrucció durant la guerra .

Els assistents escoltant les explicacions del guia de la Mina Canta

Els assistents escoltant les explicacions del guia de la Mina Canta / AMICS DEL CASTELL

Amb aquesta visita, l'Associació inicia un seguit de matinals dominicals de descoberta de caràcter social on farà valdre elements patrimonials vinculats amb el Castell.

L'acte ha significat, també, la represa de l'activitat cultural de l'Associació, que comptarà amb dos actes més el mes de juny, una conferència en la qual es tractarà dels militars del segle XIX d'obediència maçònica, a càrrec d'Albert Testart, el pròxim 6 de juny, i l'acte lliurement del guardó a Jaume Subirós com a personatge de l'any, el 20 de juny.