Protestes

Impulsen noves accions a Sant Pere Pescador per protestar davant del promotor del Fluvià Nàutic

El proper 2 de juny, es farà una mobilització a la Gola del Fluvià per tal de pressionar a les administracions perquè aturin les accions del promotor

Un moment de l’acte de divendres a la Farinera de Castelló.

Un moment de l’acte de divendres a la Farinera de Castelló. / EMPORDÀ

Empordà

Empordà

El Grup Gola de Sant Pere Pescador, amb el suport d’Iaeden-Salvem l’Empordà, va organitzar, divendres passat, a la Farinera de Castelló d’Empúries, un acte reivindicatiu, alhora que van avançar més accions. Des de l’estiu de l’any 2021, el promotor del Fluvià Nàutic, a la desembocadura de Sant Pere, segueix privatitzant tot aquest àmbit en benefici propi i impedint fer ús d’un camí públic que porta a la desembocadura esquerra del riu Fluvià. Per això, el pròxim 2 de juny, faran una mobilització a la Gola del Fluvià per tal de pressionar a les administracions perquè aturin les accions del promotor del Fluvià Nàutic.

Demanen més suport

Els ecologistes demanen més suport per poder fer front a aquesta situació. «Veiem que les administracions públiques actuen poc i massa lentament davant un promotor que fa desobediència reiterada trencant el gàlib i precintes de clausura, fent cas omís a sentències judicials i als darrers expedients sancionadors», manifestaven en la trobada del passat divendres, a la qual hi va assistir l’exdirector del parc natural dels Aiguamolls, Jordi Sargatal.

En aquest sentit, van remarcar que, actualment, el promotor té l'ordre de desmuntar la guingueta situada en zona de protecció marítim-terrestre, suspendre les activitats aquàtiques, desmuntar les instal·lacions, suspendre la seva pàgina web, clausurar el pàrquing i retirar els news jerseis i la barrera que ens impedeix l’accés de vehicles al costat esquerre de la gola. «Totes aquestes ordres el promotor les incompleix mentre el Fluvià Nàutic, ara amb el nom de Port Natura, segueix estant ple d’activitats il·legals», subratllaven els ecologistes.