Sequera

El govern comprarà 12 dessalinitzadores per abastir l'Alt Empordà

S'instal·laran entre Roses i Empuriabrava amb una inversió de 10 milions d'euros

PEs preveu que cadascun dels aparells produeixi 1.000 m3 al dia que cobrirà, aproximadament, el 35% de la demanda d'aigua de la zona

La planta dessalinitzadora del dipòsit del Port de la Selva.

La planta dessalinitzadora del dipòsit del Port de la Selva. / Gemma Tubert

Marta Vidal

El Govern i el Consorci d’aigües Costa Brava Girona (CACBG) compraran 12 dessalinitzadores mòbils per abastir una dotzena de municipis a partir del juny, amb un cost de 10 milions d'euros. Segons l’executiu, s’instal·laran quatre dessaladores a Roses, quatre a les instal·lacions de l’ETAP Empuriabrava i quatre més a la platja d’Empuriabrava. El destí de l’aigua produïda a les dessalinitzadores de Roses serà el mateix municipi, a través d’una connexió amb la xarxa de distribució, mentre que la resta de dessalinitzadores donaran servei als municipis que s’abasteixen de l’ETAP Empuriabrava: Cadaqués, Llançà, Roses, Castelló d’Empúries -que inclou Empuriabrava-, Mancomunitat de Pau, Palau Saverdera, Vilajuïga, Garriguella, Pedret i Marzà, El Port de la Selva i Selva de Mar.

Es preveu que cadascuna de les dessalinitzadores produeixi 1.000 m3 al dia, una producció que cobrirà aproximadament el 35% de la demanda d’aigua de la zona d’abastament de la Costa Brava Nord del Consorci d’aigües Costa Brava Girona (CACBG), l’ens encarregat de la gestió del servei d’aigua a bona part de la Costa Brava.

El CACBG les adquirirà i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) li atorga una subvenció de 5 milions d’euros per ajudar a sufragar la inversió.

La resta de zones dels municipis de la Costa Brava, els de la zona centre i sud, tenen garantit el servei. Els municipis de la Costa Brava Centre s’abasteixen de la unitat Baix Ter, és a dir, de l’aigua provinent dels embassaments de Sau i Susqueda, i els municipis de la Costa Brava Sud, s’abasteixen de l’aigua provinent de la ITAM Tordera i l’ETAP Palafolls.