Successos

Tretze detinguts a França per l'intent d'homicidi d'un traficant de drogues a Castelló d'Empúries

La víctima era un marsellès de 43 anys relacionat amb el tràfic de drogues

La lluita entre dues bandes rivals de Marsella va provocar l'any passat 49 assassinats i 123 ferits

No es descarta que els individus estiguin relacionats amb l'organització criminal DZ Mafia.

No es descarta que els individus estiguin relacionats amb l'organització criminal DZ Mafia. / Mossos d'Esquadra

Agències

Deu homes i tres dones d'entre 15 i 25 anys han estat detinguts a tres localitats franceses en relació a un intent d'homicidi que va tenir lloc a Castelló d'Empúries, el 24 de gener del 2023. Els Mossos d'Esquadra han informat que onze de les detencions han tingut lloc a Marsella, una altra a Rennes i una altra al Departament d'Alps d'Alta Provença. La Fiscalia de Marsella ha coordinat el dispositiu policial que ha comportat les detencions, que s'ha dut a terme aquest dilluns 11 de març i que ha implicat més de 80 investigadors especialitzats en la lluita contra el crim organitzat entre els Mossos d'Esquadra i la policia francesa. La policia no descarta que els individus estiguin relacionats amb l'organització criminal DZ Mafia.

La investigació conjunta relaciona els detinguts amb un intent d'homicidi voluntari en banda organitzada contra un ciutadà francès que va tenir lloc el 24 de gener del 2023 a l'Alt Empordà.

Segons va avançar la ràdio France Inter, l'home a qui van intentar matar, era un marsellès de 43 anys relacionat amb el tràfic de drogues.

Les detencions arriben després de l'arrest al Marroc de Félix Bingui, presumpte cap de la banda Ioda, rival de DZ màfia.

Les dues bandes lliuren una guerra pel control dels lucratius punts de venda de droga a Marsella. Aquesta batalla sagnant va provocar l'any passat 49 assassinats i 123 ferits.

Els principals magistrats de Marsella van reclamar la setmana passada mesures contundents contra els narcos, com un règim carcerari especial i un tribunal específic per a jutjar-los.