Peralada recapta 1.500 euros per a We Love Uganda amb un taller solidari de vins i formatges

Conduït per Toni Gerez i Borja Alluè, hi van assistir una trentena de persones, que van omplir totes les places disponibles

Un moment del taller de vins i formatges celebrat al nou celler de Peralada.

Un moment del taller de vins i formatges celebrat al nou celler de Peralada. / LAURA GALOBARDES

Empordà

El taller de vins i formatges a benefici de l'entitat We love Uganda que van conduir Toni Gerez i Borja Alluè dissabte passat al nou celler de Peralada va recaptar 1.500 euros i va omplir la trentena de places disponibles.

El Celler 1923 Wine Bar, al restaurant Nou Celler Perelada, va acollir una gran festa per al paladar amb el maridatge solidari de formatges amb el mestre Toni Gerez, cap de sala del restaurant Castell Peralada (amb una estrella Michelin), acompanyat del sommelier Borja Allué qui va descobrir una selecció dels millors vins del celler. Alhora, We Love Uganda va poder donar a conèixer el seu projecte de beques d’educació entre els assistents.

Toni Gerez i Borja Alluè, els dos conductors del taller solidari. | LAURA GALOBARDES

Toni Gerez i Borja Alluè, els dos conductors del taller solidari. / LAURA GALOBARDES

En acabar, des del celler es va fer una subhasta de productes molt especials i únics relacionats amb la commemoració dels cent anys de Peralada que va ser un èxit entre els assistents. Des de l’associació es mostren molt satisfets de poder comptar amb el suport del celler Perelada i del mestre Toni Gerez, que ja va oferir l’any passat un primer maridatge solidari per l’entitat. "Actes com aquest ens ajuden a continuar garantint l’educació de vint nens i nenes de famílies vulnerables", expliquen.

Alguns dels vins i formatges que es van tastar en el taller solidari de Peralada a benefici de We love Uganda. | LAURA GALOBARDES

Alguns dels vins i formatges que es van tastar en el taller solidari de Peralada a benefici de We love Uganda. / LAURA GALOBARDES

El projecte de beques d'educació de We love Uganda va beneficiar una vintena de joves i infants i durant el 2023: dotze adolescents van cursar secundària i vuit infants, la primària. Tots ells són d'Entebbe, a Uganda, i pertanyen a una comunitat que no es pot fer càrrec de les taxes i despeses en ensenyament.

Les beques del 2022 i 2023 s'han aconseguit pagar gràcies als fons recollits amb l'organització d'accions i esdeveniments culturals (festivals culturals benèfics, concerts, desfilades de moda, etc.) i a través de diverses campanyes de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir l'educació dels nens i nenes d'Uganda.