Protestes de la pagesia

Els pagesos empordanesos buiden diversos camions plens de verdura a l’AP-7 i es preparen per a una protesta «indefinida»

L’autopista i l’N-II estan tallades des de mitjanit en els dos sentits amb més d’un centenar de tractors

Els pagesos empordanesos tornen a tallar l'AP7 i l'N-II amb els tractors

VÍDEO | Imatges aèries dels talls dels pagesos a l’AP-7 a Pontós.

ACN

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Els pagesos altempordanesos i gironins han buidat diversos camions plens de fruita i verdura que provenien del Marroc i que estan atrapats a l’AP-7. El tall s’ha fet a mitjanit i de manera simultània amb l’N-II, just al seu encreuament a Pontós. Els pagesos han rebentat les comportes d’almenys cinc camions que han detectat amb càrrega de fruita i verdura. Una càrrega que volen donar al banc dels aliments. El membre de Revolta Pagesa i d’Unió de Pagesos Jordi Ginebreda ha explicat que l’aturada de moment es preveu indefinida, ja que no han complert els compromisos. Ginebreda també ha explicat que han fet el tall amb cotxes que han anat reduint la marxa per evitar accidents i de seguida han avisat el 112.

La protesta ha començat a mitjanit amb una marxa lenta. Tot i que estava convocada per a les vuit del matí, els tractors han tallat les dues vies al mateix punt que fa 15 dies de matinada per “evitar” que es repetissin les situacions de tensió viscudes amb els Mossos d'Esquadra a la darrera protesta. Al mig de l’N-II hi han llençat arbres i a l’autopista hi han pujat els tractors i han muntat barricades.

VÍDEO | Els millors moments de les primeres hores de la protesta dels pagesos a l'AP-7 a Pontós.

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Vehicles atrapats

El tall ha deixat diversos vehicles i camions atrapats. Els concentrats han deixat sortir els turismes i han deixat els camions “aïllats”. Un cop revisats els combois, han detectat uns sis camions que duien productes procedents del Marroc i han buidat la càrrega en senyal de protesta. La voluntat és donar part de la fruita i la verdura al Banc dels Aliments, que “segur que ho rebran amb els braços oberts”.

Ginebreda ha dit també que la voluntat és mantenir el tall de forma indefinida. “La intenció aquesta vegada és no marxar. Fa quinze dies ens van prometre coses que no s’estan complint i ens estan donant llargues”, ha dit. Està previst que a mig matí els convocats anunciïn les reivindicacions que són “inamovibles”.