Cues de 3 i 4 km a l’AP-7 i l’N-II entre Bàscara i Medinyà per les protestes dels pagesos

Els Mossos desvien el trànsit de l’autopista a partir de la sortida de Vilademuls

Camions aturats a l’N-II al seu pas per Vilademuls.

Camions aturats a l’N-II al seu pas per Vilademuls. / Aleix Freixas

Aleix Freixas

Les protestes de la pagesia a les comarques gironines han provocat cues de 3 quilòmetres a l’AP-7 entre Medinyà (Gironès) i Vilademuls (Pla de l’Estany) i de 4 km més a l’N-II entre aquest municipi i Bàscara. La majoria de vehicles que han quedat aturats són camions i en l’autopista en prou feines es veien turismes o furgonetes. Els Mossos han desviat tot el trànsit de l’autopista a Vilademuls arran del tall que han fet els pagesos des de mig matí a l’altura de Pontós i els desvien per la nacional, on poc després també està tallada per la protesta.

El Servei Català de Trànsit informa que els vehicles pesants que circulen per l'autopista en territori francès en direcció a Catalunya es desvien al Pertús per evitar que accedeixin a l'AP-7 i quedin aturats.

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra desvien per la sortida de Figueres Sud tots els vehicles que circulen en direcció sud. En direcció nord, els desviaments són a Vilademuls.

Pel que fa a la nacional, està tallada entre Vilamalla i Pontós. També s'ha restringit el trànsit de la C-38 a Molló (Ripollès).