Protestes

Els pagesos tornen a sortir als carrers amb tractorades i concentracions, ara a l'Alt Empordà

Aquest dimarts es faran protestes a l'N-II a l'altura de Santa Llogaia i d'Orriols

Començaran a les 7 del matí

VÍDEO | Protestes dels pagesos empordanesos de la setmana passada.

ACN

ACN

Els pagesos tornen a estar convocats a noves accions reivindicatives per denunciar, entre d’altres, la competència deslleial dels productes que no compleixen els estàndards europeus, la defensa del model europeu en frontera i la reciprocitat en les relacions comercials sobre l’ús de fitosanitaris, medicaments i mesures veterinàries; o els incompliments de la llei de la cadena alimentària, a més de reclamar una reducció de la burocràcia. A l'Alt Empordà, aquest dimarts es produiran concentracions a l’N-II a Santa Llogaia d’Àlguema i Orriols, ambdues a les set del matí.

Paral·lelament, a les comarques de Barcelona, hi ha una concentració prevista a l’entrada de Mercabarna, fins on arribaran columnes de tractors procedents del Baix Llobregat i l’Anoia. Al port de Tarragona, es trobaran diverses columnes de tractors procedents de tota la demarcació i des de Lleida a partir de les deu matí. A l’eix transversal, les sortides es duran a terme des de Gironella (8 h) i Vic (09.30 h).

A més, per aquests dies també es preveuen marxes lentes i talls a l’N-420 i C-12, a l’altura de Móra d’Ebre i Móra la Nova. A Lleida, aquest dilluns, desenes de tractors van tallar l’A-2 i van interrompre parcialment el trànsit a l’AP-2 a Soses, i a la C-14 una vintena més van tallar des de les nou el matí al seu pas per Ciutadilla, a l’Urgell.

«Els aeroports fan vagues, els taxistes paren les carreteres i nosaltres hem arribat a un punt en què ho hem de fer i fins que no ens donin una solució una mica bona no podem parar», va assegurar Carles Sarró, agricultor de Ciutadilla.

El pròxim dia 21, els pagesos tenen prevista una altra acció a Madrid, davant de la seu del Ministeri d’Agricultura.