PROTESTES

Els pagesos empordanesos faran nit a l'AP-7 a Medinyà

A l'assemblea també s'ha acordat que a les set del matí s'uniran a les marxes lentes previstes cap a Barcelona

Fogueres, calçots i carpes per combatre la fred: els pagesos gironins es preparen per fer nit a l'AP-7

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Els pagesos gironins han acordat quedar-se a passar la nit a l'AP-7 a Medinyà (Gironès). Els agricultors es preparen amb fogueres improvisades amb pneumàtics, restes vegetals i palets. També han preparat uns 600 calçots, carn a la brasa, ous i amanides per sopar. Pràcticament tot són donatius de persones que han volgut col·laborar amb la causa.

La nit serà llarga i, per escalfar-se, també han previst instal·lar algunes carpes a l'esplanada on han preparat punts d'avituallament. L'objectiu és oferir espais de recers als centenars de pagesos que preveuen fer-hi nit. La membre de l'organització pagesia gironina Imma Puigcorbé creu que la protesta ha aconseguit fer sentir les seves reivindicacions.

Alhora, els pagesos han pactat amb els Mossos d'Esquadra desbloquejar l'N-II, en una decisió que s'ha consensuat en assemblea. A canvi, els Mossos escortaran demà per l'AP-7 la columna de tractors que baixarà fins a Barcelona per traslladar les protestes del sector a la capital catalana tal com ho faran els agricultors que avui s'han manifestat amb accions similars a Ponent, a la Catalunya Central, a Tarragona o a l'Ebre. Els pagesos gironins han començat a treure els tractors de l'N-II per afegir-se al tall de l'AP-7, que es manté tota la nit, per l'accés de Vilademuls.