Càritas inaugura a Figueres un nou «Espai amb Cor», una evolució dels tradicionals robers

Està situat al carrer Clerch i Nicolau número 5, i substitueix el que hi havia a la plaça Sant Vicenç de Paül

Durant l’any 2023, des del servei s’ha arribat a més de 700 persones

Càritas inaugura el nou Espai amb Cor

Càritas inaugura el nou Espai amb Cor / Emporda.info

Emporda.info

Càritas Alt Empordà ha inaugurat aquest divendres 2 de febrer el nou local Espai amb Cor de Figueres que s'ha traslladat, de la plaça Sant Vicenç de Paül, al carrer Clerch i Nicolau número 5. La jornada de portes obertes ha permès donar a conèixer les noves instal·lacions i, a banda dels membres de l'entitat, ha comptat amb la presència de representants de l'Ajuntament de Figueres i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Els Espai amb Cor de Càritas són un servei que va néixer amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de roba, potenciant el reciclatge i promovent els valors de sostenibilitat i solidaritat entre les persones. El servei és una evolució dels tradicionals robers que, en el cas de Càritas Figueres, ja s'oferia als inicis de l'entitat al carrer Sant Llúcia, ara fa 50 anys.

Quan la seu de Càritas es va traslladar a l'Avinguda Perpinyà, el servei es va situar en uns baixos del carrer Vicenç Dauner. L'any 2008 es van tornar a unificar quan Càritas es va instal·lar a la plaça Sant Vicenç de Paül. El president de Càritas Alt Empordà Interior, Josep Ramírez, explica que «aquest trasllat ens permetrà superar les limitacions d'espai que teníem a l'anterior local. A partir d'aquí podrem oferir més activitats comunitàries i donar visibilitat a un projecte com és el de l'Espai amb Cor que va molt més enllà del servei que oferim des dels robers».

Per la seva banda, la directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, destaca que «estem molt contents amb el pas endavant que suposen els Espai amb Cor que estem impulsant arreu de la diòcesi perquè ens permeten crear una xarxa de sensibilització i acompanyament molt potent i que complementa a la que ja tenim en marxa arreu del territori amb altres serveis».

Al nou Espai amb Cor de Figueres aquest mes de març, els dilluns de 17 a 18.00 hores, ja s'organitzarà la primera activitat que portarà per nom Fil a l'agulla. Concretament, serà un punt de trobada per reparar alguna peça de roba amb la finalitat de sensibilitzar a les persones a l'hora de tenir cura de la roba i aprendre a cosir, amb fil i agulla.

Xerrades i dinàmiques de sensibilització i consum responsable, un passi de roba al carrer o activitats de reciclatge són algunes de les accions que s'han dut a terme durant el darrer any 2023.

Un equip de voluntaris

L'Espai amb Cor de Figueres obrirà els dilluns, dimarts i dimecres de 9.30 a 13.30 hores i els dijous i divendres de les 9 a les 12 del migdia. Pel que fa al servei de rober també obrirà les tardes, de dilluns a dijous, de 16 a 19.00 hores.

Actualment, al servei hi treballen sis persones voluntàries i hi ha convenis de col·laboració amb la Fundació Drissa, l'Institut Ramon Muntaner i la Universitat de Girona que permeten oferir una millor atenció gràcies a la participació de més voluntaris, joves en pràctiques o ciutadans que formen part d'un programa d'activitat comunitària.