Càritas Alt Empordà obre l’«Espai amb Cor» per activar les relacions comunitàries

El nou local s'inaugura aquest divendres 2 de febrer al carrer Clerch i Nicolau de Figueres

És un projecte vinculat al rober i al consum responsable

El nou espai Amb Cor s’obre divendres a Figueres. | CÀRITAS

El nou espai Amb Cor s’obre divendres a Figueres. | CÀRITAS / SÒNIA FUENTES. figueres

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

Càritas Alt Empordà inaugura a Figueres aquest divendres 2 de febrer, amb una jornada de portes obertes, l’Espai amb Cor, un projecte vinculat als robers i al consum responsable, on persones participants i voluntàries duen a terme activitats per establir vincles i reforçar la xarxa de contactes. D’aquesta manera, milloren la promoció personal i la implicació en la comunitat. El president de l’entitat, Josep Ramírez, explica com aquest nou projecte fomenta espais de relació personal entre els usuaris i les persones voluntàries. «És un espai digne, normalitzador i acollidor, on es fan activitats de trobada, de participació, de formació i de reflexió». El nou local està situat al carrer Clerch i Nicolau, número 5, i suposarà el trasllat del servei que fins ara es donava des de la plaça Sant Vicenç de Paül.

Benestar emocional

En aquest nou servei, la roba representa un element interessant per a treballar la participació de la persona, ja que, en un espai digne, la persona decideix en tot moment què necessita, esdevenint un subjecte actiu i amb responsabilitat per decidir. Aquest fet reverteix positivament en el benestar emocional de la persona. «Al voltant d’aquest centre d’interès, s’organitza el projecte i les diferents accions que es porten a terme, el reciclatge de la roba, taller de costura, l’entrega social, l’intercanvi d’articles de primera necessitat, les activitats d’apoderament i de benestar personal, i les activitats de caràcter comunitari» destaca Ramírez.

El servei que ara es posa en marxa a Figueres ja es fa des de Càritas a Hostalric, Lloret de Mar, Salt i Tossa de Mar.

Des de Càritas, «acollim i acompanyem les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Treballem per millorar realitats des de la implicació personal, el treball comunitari, la defensa dels drets i la incidència en les causes». El treball comunitari permet que les persones puguin restablir els vincles amb el seu entorn i esdevenir membres actius de la societat, alhora que ajuda a superar l’aïllament i l’exclusió.