L’Escala negocia convertir en un mirador l’espai de l’antiga piscina de l’Hotel Voramar

L’Ajuntament espera poder portar a terme el projecte al mateix temps que la reforma del passeig Lluís Albert, prevista per a la tardor amb un cost 1,9 milions

L’alcalde diu que renaturalitzar l'espai és impossible perquè «es desprotegiria el mur»

L’antiga piscina de l’hotel Voramar que es vol convertir en un mirador. | BASILI GIRONÈS

L’antiga piscina de l’hotel Voramar que es vol convertir en un mirador. | BASILI GIRONÈS

Carme Vilà / Emporda.info

L’Ajuntament de l’Escala espera portar a terme la reforma del passeig Lluís Albert al mateix temps que la de l’espai que ocupa l’antiga piscina de l’Hotel Voramar. Des de fa temps, es mantenen converses amb Costes, que és qui hauria de donar el vistiplau a la proposta que es planteja. El consistori vol que sigui un espai públic, un mirador on també es podrien fer actes com ara espectacles. 

L’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, explica que continuen les converses amb Costes perquè l’espai davant de mar es converteixi en un mirador que serveixi d’escullera per protegir la zona, i al mateix temps que es converteixi en una zona de passeig. 

Bofill especifica que inicialment des de Costes plantejaven «renaturalitzar l’espai, però és impossible. Si es treu la piscina seria un perill per al mateix mur del passeig», sobretot quan hi ha temporals.

Així mateix, Josep Bofill detalla que tenen en cartera un avantprojecte que planteja poder accedir més a prop de mar amb un tipus de plaça mirador. El projecte es pot fer independentment de les obres de reforma del passeig, però la idea és que pugui transformar tot l’espai simultàniament. Per reformar el passeig Lluís Albert, s’invertiran 1,9 milions d’euros. L’obra està prevista que comenci a la tardor després que s’hagi ajornat tres cops.

L’Escala va recuperar ara fa dos anys l’espai que havia ocupat l’antiga piscina de l’Hotel Voramar, situada a peu del mar i datada de l’any 1960. La llicència per a ús privatiu de l’espai marítim terrestre va caducar el 2018. Els propietaris van intentar renovar la llicència, però Costes va informar desfavorablement. Va ser llavors quan l’Ajuntament va engegar els tràmits perquè passés a ser d’ús públic.

Continuïtat a la millora del front marítim

Pel que fa a la reforma del passeig, l’objectiu principal és donar continuïtat a la millora del front marítim del nucli antic. Primer es va actuar a la Platja i posteriorment al tram del Port d’en Perris. El nou sector es pavimentarà a un sol nivell tot el vial donant prioritat als vianants. L’alcalde explica que la intenció és regular la circulació depenent de l’hora del dia o de l’època. El projecte plantejava una vintena de places d’aparcament de rotació ràpida i una zona de càrrega i descàrrega. També es millorarà la imatge mantenint els tamarius davant de mar i situant-ne a l’altra banda. 

Subscriu-te per seguir llegint