La remodelació del passeig Lluís Albert es torna a ajornar i no s’executarà fins a la tardor de 2024

S’endarrereix per la manca de la justificació de les subvencions dels fons Next Generation per part del Consell Europeu

Estat actual del passeig Lluís Albert de l’Escala. | JOSEP LÓPEZ

Estat actual del passeig Lluís Albert de l’Escala. | JOSEP LÓPEZ / JOSEP LÓPEZ. L’ESCALA

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Les obres de remodelació del passeig Lluís Albert de l’Escala s’ajornen per tercer cop i no es duran a terme fins a la tardor de l’any 2024. Inicialment, el projecte estava plantejat executar-lo l’hivern de 2022, però es va posposar fins a la tardor d’aquest any, ja que s’havia de fer una modificació de planejament per poder tirar-lo endavant. Ara, tot i que aquest tràmit ja ha procedit, tampoc s’engegarà la reurbanització de la zona.

Segons el consistori, el motiu d’aquest nou ajornament és la manca de la justificació de les subvencions dels fons Next Generation (amb els quals se sufraguen els costos de l’obra) per part del Consell Europeu. Es preveu que es faci efectiva a finals d’any. «Les subvencions estan atorgades, però fins que no es faci aquest últim tràmit, no podem licitar l’actuació. Els procediments per poder optar a aquestes subvencions són molt estrictes i s’han de seguir pas a pas», explica Josep Bofill, alcalde de l’Escala.

Així doncs, un cop es tingui el vistiplau de la institució europea, es licitarà la remodelació. Ara bé, aquesta no es podrà iniciar abans de la tardor, ja que «tenim la limitació de les temporades d’estiu, quan mai fem obres», apunta Bofill.

Val a dir que l’execució d’aquest projecte s’ha inclòs en els pressupostos municipals dels darrers dos anys. Tanmateix, no s’ha posat en marxa encara perquè «si no esperem la justificació de les subvencions dels fons Next Generation, perdríem l’ajut», subratlla l’alcalde.

Millorar el front marítim

El projecte que s’executarà al passeig Lluís Albert segueix la tendència de la remodelació ja realitzada a la zona de Platja i del Port d’en Perris. Una obra que té la voluntat de donar continuïtat a la millora del front marítim del nucli antic. Per això, es planteja pavimentar a un sol nivell tot el vial, donant prioritat als vianants. De fet, tot i que està previst que els vehicles circulin en els dos sentits entre l’avinguda Ave Maria i el carrer de la Casa Gran, es tractarà d’una circulació regulada i controlada.

També es preveu que hi hagi una vintena de places d’aparcament de rotació ràpida i una zona de càrrega i descàrrega. Alhora, els tamarius de la zona es mantindran, i es preveu posar una línia d’arbres davant les façanes dels habitatges del passeig. El projecte està valorat en 1,6 milions d’euros.