POLÍTICA

L'Ajuntament de Figueres desestima la petició del PP de passar a no adscrita la regidora Àngela Domènech

Es considera que no és un cas de "transfuguisme", sinó assumptes interns del partit

La regidora deixa clar que mantindrà l'acta com a representant popular

Àngela Domènech i el Partit Popular a Figueres

Àngela Domènech.

Àngela Domènech. / SANTI COLL

Carme Vilà

L'Ajuntament de Figueres ha desestimat la petició de la direcció provincial del PP per traspassar al grup mixt l'única regidora del partit a la ciutat, Àngela Domènech. El grup intenta apartar-la i la regidora vol mantenir-se com a regidora popular. S’ha considerat que no es tracta d'un cas de transfuguisme, sinó d’assumptes interns del partit. 

El ple considera que no es pot aplicar una sentència que vulnera els drets dels representants polítics, passant un regidor que ha estat suspès provisionalment de militància del partit a la condició de regidor no adscrit. Argumenten que suposaria una minva de drets, com per exemple la possibilitat de presentar mocions i la no assistència a la Junta de portaveus, entre altres. Aquesta situació, en compliment del que preveu l’article 73.3 de la LBRl, s’ha de produir quan sigui expulsat de manera definitiva del partit, consideren. 

En la sessió plenària la regidora va absentar-se durant el debat sobre el punt, però posteriorment va exposar els antecedents que l’han portat a enfrontar-se al partit i va deixar clar que conservarà l’acta. 

Àngela Domènec va presentar a l'octubre una denúncia per presumpta administració deslleial contra la directiva del partit a Girona. Reclamava falta de transparència i una renovació a la direcció. Tal com va explicar al ple tot es remunta a les eleccions i a la petició d’informació sobre l’assignació dels recursos durant la campanya. Va ser destituïda "via whatsapp" com a vicesecretària de comunicació a la província. Durant el ple, va apuntar que Figueres només va rebre un 2% dels recursos de campanya. Segons ella, després de molts intents per obtenir transparència va recórrer a la via judicial.

Va interposar la denúncia per una presumpta administració deslleial contra Jaume Veray CamaDaniel Ruiz Pérez i Josep Toribio Cusso, president, secretari general i gerent del Partit Popular de Girona, respectivament. Ho va fer pocs dies després d'acusar a Veray de "falta de transparència" i que reclamés un "canvi urgent a la direcció" del partit a les comarques gironines. 

El partit l’ha suspesa cautelarment de militància i "no podrà representar en cap institució al Partit Popular mentre duri la instrucció de la causa". Per això, s’ha nomenat una comissió gestora a Figueres.