Figueres sancionarà els conductors de patinets elèctrics que cometin imprudències

Les multes que s'aplicaran van dels 80 als 1.000 euros

La mesura no es posarà en marxa el divendres 19 de gener, però durant la propera setmana es farà una campanya informativa

Un patinet elèctric circulant per Figueres.

Un patinet elèctric circulant per Figueres. / Emporda.info

ACN

L'Ajuntament de Figueres començarà a sancionar a partir del proper divendres 19 de gener els conductors de patinet elèctric que cometin imprudències. Durant aquest cap de setmana i fins el proper divendres es farà una campanya informativa amb la Guàrdia Urbana per tal de sensibilitzar els usuaris i advertir-los de les sancions que s'aplicaran en cas que cometin alguna irregularitat.

A partir del 19 de gener, però, s'aplicarà la norma i es multarà aquells que facin alguna imprudència. Des de l'Ajuntament assenyalen que l'objectiu és que durant la campanya informativa tots els usuaris sàpiguen quina és la normativa i l'apliquin quan estiguin al volant d'un vehicle de mobilitat personal (VMP).

Les sancions es mouen dels 80 euros les més lleus com circular sense llums de nit o anar dues persones al mateix patinet a les més greus com conduir sota els efectes de l'alcohol o drogues, que s'enfilen als 1.000 euros. Circular per les voreres o vies travesseres, fer ús del mòbil, circular amb auriculars o no fer cas del semàfor suposaran 200 euros de sanció, mentre que anar en direcció contrària suposarà 500 euros.

Totes aquestes són les principals imprudències que es fan amb el patinet a la ciutat, segons dades de l'Ajuntament.

Segueix l'actualitat comarcal