Detenen a la Jonquera un home buscat des de 1999 per un homicidi i un atracament perpetrats a Florida

La policia ho va descobrir durant una identificació i ara està pendent de ser extradit als Estats Units

Agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / MOSSOS D'ESQUADRA

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 42 anys a la Jonquera que tenia una ordre de detenció internacional per un atracament a mà armada i un homicidi perpetrats l'any 1999 en una entitat bancària de Winter Garden, a Florida. Els agents el van interceptar aquest dilluns a quarts de vuit del matí durant una identificació rutinària i van descobrir que tenia l'assenyalament de la Interpol. Els agents el van arrestar i l'han posat a disposició de l'Audiència Nacional. L'arrestat està pendent de ser extradit als Estats Units on, pels delictes comesos, podria enfrontar-se a cadena perpètua. El detingut no tenia antecedents a Catalunya.

La policia l'ha detingut aquest dilluns a les 7.45 h del matí arran d'una identificació, on s'ha pogut comprovar que tenia un assenyalament d'Interpol. Segons la informació de la qual disposa el cos, el 4 de juny del 1999 el detingut i un altre home van entrar a una sucursal del Republik Bank ubicada a Winter Garden, a Florida, mentre dos homes es trobaven fora esperant en un vehicle.

El detingut i una altra persona van accedir a la sucursal, van amenaçar els treballadors amb armes de foc i van fugir amb el botí a gran velocitat fins que el vehicle es va accidentar. Les dues persones que estaven fora durant l'atracament van morir. A banda de l'atracament, al detingut se li atribueix també l'homicidi de l'acompanyant que viatjava en el vehicle.

TEMES