Castelló elevarà un segon pont per permetre el pas dels grans iots pels canals

L’Ajuntament abordarà en breu millores aprofitant una subvenció de 50.000 euros, però espera tirar endavant un projecte més ambiciós

Una imatge aèria del port d'EmpuriaBrava, amb embarcacions amarrades.

Una imatge aèria del port d'EmpuriaBrava, amb embarcacions amarrades. / Santi Coll

Carme Vilà

L'Ajuntament de Castelló d’Empúries elevarà un segon pont de trànsit rodat per permetre que els grans iots puguin navegar pels canals. De moment aprofitaran una subvenció de 50.000 euros per fer millores reparacions en pons que necessiten millores, però s’espera abordar un projecte més ambiciós en el qual s’està treballant. A més, es vol crear un passeig a tocar els ponts de vianants.

El regidor d’Urbanisme de Castelló d’Empúries, Josep Maria Canet, ha explicat que a Empuriabrava hi ha cinc ponts de trànsit rodat i onze de vianants. Als darrers ja s’ha intervingut per posar-los en condicions.

I als de trànsit rodat, s’ha actuat al pont de Falconera. S’ha de fer un projecte similar al pont que l’anomenen dels Barquitos, diu Canet. I n’hi ha tres més, més nous, que han de ser reparats. 

Els 50.000 euros de l’ajuda «serien per començar a reparar aquests tres i simultàniament hem encarrega tun projecte per fer nou el pont dels Barquitos». 

«El pont que es va fer nou és 70 centímetres més alt, el mateix que s’espera fer al dels Barquitos, i a més, reparar els desperfectes», diu el regidor. 

«Són ponts que es van construir fa més de cinquanta anys i els iots que hi havia en aquell moment, amb els que es fan ara, són diferents, són més alts, porten accessoris, arcs de radar o fins i tot plaques fotovoltaiques», explica. Es tracta de iots de particulars que solen

Per a la resta d’embarcacions que es lloguen no és necessari perquè no són tan altes. Consideren que s’han d’adequar perquè puguin navegar pels canals. D’altra banda, treballen per crear «una mena de passeig que recorri els onze ponts». El cost de tot plegat encara no està quantificat perquè treballen en el projecte. 

Modernització dels ponts

Al darrer ple, la regidora de Junts, Dolors Barceló, va posar de manifest que celebraven que s’hagués obtingut la subvenció, però va apuntar que, a banda de la petita inversió prevista «el projecte dels ponts, ho sabem tots els aquí presents, requereix d’un projecte global, ambiciós i renovar», un projecte de «modernització d’Empuriabrava».

Subscriu-te per seguir llegint