La Generalitat invertirà 1,7 MEUR dels Next Generation per millorar l'alberg de joventut de l'Escala

També es planteja l'eliminació de barreres arquitectòniques al conjunt monumental d'Empúries

S'engloben en els 112 projectes socials que la Generalitat finançarà a les comarques gironines

Alberg de l'Escala.

Alberg de l'Escala. / XANASCAT

Emporda.info

El departament de Drets Socials destinarà 1,7 MEUR procedents de fons Next Generation a finançar les obres de millora de l'alberg de joventut de l'Escala. És un dels 112 projectes socials que la Generalitat finançarà a les comarques gironines.

L'objectiu principal del projecte és millorar el confort dels usuaris de l'alberg actuant en l'evolvent tèrmic de l'edifici (façanes, cobertes i tancaments) i incorporant un sistema de climatització que refresqui les sales i les habitacions a l'estiu. Alhora, es vol descarbonitzar la producció tant de calor i ACS com de fred amb la substitució de calderes de gas per aerotèrmia i incorporar una instal·lació fotovoltaica per autoconsum.

El projecte s'engloba en la branca d'actuacions en equipaments per a infants i joves. En total, el programa destinat a equipaments que atenen infants i joves a Girona suma dotze actuacions que engloben, entre d'altres, millores i digitalització de centres del sistema de protecció a la infància, actuacions de millora ecològica en cases de colònies o reformes en albergs.

Millora de l'accessibilitat

A l'Alt Empordà també hi ha prevista una altra actuació en el marc de les millores socials plantejades per la Generalitat. Es tracta de la millora de l'accessibilitat i l'eliminació de barreres arquitectòniques al conjunt monumental d'Empúries (MAC-Empúries). També es faran intervencions en altres edificis i espais gironins com ara l'arxiu Històric de Girona, o al Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC-Girona).

A banda de les actuacions plantejades a l'Alt Empordà, el govern planteja d'altres arreu de les comarques gironines.  El departament de Drets Socials destinarà 27,1 MEUR procedents de fons Next Generation a finançar 112 projectes socials a les comarques gironines. La partida s'ha anunciat aquest dijous al matí a Girona, en un acte a l'auditori Josep Irla encapçalat pel conseller Carles Campuzano i Canadés. Entre les inversions previstes a la demarcació destaquen els prop de 6 MEUR previstos per construir una residència i centre de dia per a gent gran de Lloret de Mar (Selva), així com els 2,36 MEUR que es destinaran a la futura residència per a persones amb discapacitat de la Fundació els Joncs, a Sarrià de Ter (Gironès).

El fons Next Generation EU assignat a Drets Socials es destina, sobretot, als col·lectius de gent gran, infants i joves, així com persones amb discapacitat o amb malaltia mental i persones sense llar. Reben finançament tant projectes propis del Govern, com iniciatives impulsades pel món local o per entitats del tercer sector, centres de recerca i d'altres agents socials implicats en l'atenció social.