El calendari 2024 de Figueres commemora els 50 anys del Teatre Museu Dalí

L'Ajuntament i l'EMPORDÀ l'ofereixen de regal amb l'exemplar del Setmanari d'aquest dimarts, 19 de desembre

La presentació del calenbdari 2024 s'ha fet davant del Teatre Museu Dalí

La presentació del calenbdari 2024 s'ha fet davant del Teatre Museu Dalí / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

El 28 de setembre de 1974 va tenir lloc l'acte inaugural del Teatre-Museu Dalí. L'Ajuntament de Figueres i l'EMPORDÀ inicien la celebració dels cinquanta anys d'aquest fet històric amb la publicació del calendari per al 2024, il·lustrat amb imatges i detalls de la creació i estrena de l'obra surrealista més important del pintor. El calendari 50 anys Teatre-Museu Dalí estarà disposició de tothom qui vulgui tenir-lo amb cada exemplar d'aquest dimarts, 19 de desembre, de l'EMPORDÀ.

La presentació d'aquesta "peça de col·leccionista", tal com l'ha definida Marc Verdaguer, director de la publicació, ha tingut lloc, aquest dilluns, davant de l'emblemàtic edifici i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, nombrosos regidors i els autors o descendents dels fotògrafs que protagonitzen les il·lustracions de cada mes de l'any, entre ells Pascual Pesudo, Jordi Casals Meli i Olga Reixach. La regidora de Cultura i Turisme, Mariona Seguranyes, ha destacat la importància que va tenir "la col·laboració de molts figuerencs i empordanesos" en la creació d'un museu que té els seus orígens en el 1961, quan Salvador Dalí va respondre a una petició de l'alcalde Ramon Guardiola sobre la necessitat de tenir un espai a la ciutat dedicat a la seva obra.

Marc Verdaguer també ha ressaltat el fet que calendaris de paret com aquesta, serveixen per a "mantenir vives les tradicions", posant especial atenció en el fet que la complicitat entre l'Ajuntament de Figueres i l'EMPORDÀ s'allarga en el temps des de 2011 quan es va iniciar la publicació de calendaris amb missatge ciutadà que reforcen, any rere any, "l'orgull de ciutat".

Entre els assistents també hi havia Lluís Puigbert, de l'empresa creativa SiD Estudi, el tinent d'alcalde responsable de publicacions, Josep Maria Bernils i el president dels Amics dels Museus Dalí, Carles Ayats. Tant Verdaguer com Seguranyes han agraït la col·laboració dels autors de les fotografies, algunes de les quals són inèdites, i dels diferents arxius que les custodien, amb un esment especial cap a la Fundació Gala-Dalí.