Capmany dedica una plaça al metge i alcalde Bru Botey, company de Met Miravitlles

Destacat jugador de la Unió Esportiva Figueres, va refusar fitxar pel Barça i va col·laborar amb l’Estat Català de Macià

La família Botey amb l’alcalde sota la placa de la plaça. | FINA MARTÍ

La família Botey amb l’alcalde sota la placa de la plaça. | FINA MARTÍ / REDACCIÓ. CAPMANY

Emporda.info

Capmany ha ofert un homenatge públic a qui fou metge del municipi durant més de quaranta anys, Bru Botey Terentin (Figueres, 1898 - Capmany, 1988). L’Ajuntament li ha dedicat la plaça de davant de la casa on va viure durant tota la seva vida i que ha estat recentment reformada. "Hem fet justícia amb el record d’una persona que va fer molt pel poble", diu l’alcalde Joan Fuentes.

La glossa biogràfica sobre Bru Botey va anar a càrrec del periodista Santi Coll. També va intervenir Alfons Botey Collgrós, fill de l’homenatjat. La descoberta de la placa la va fer la seva besneta Ariadna. També hi va ser present Jordi Botey Casamort, nebot del metge, juntament amb altres familiars.

Els germans Bru i Alfons Botey van formar part dels primers equips de la Unió Esportiva Figueres, fundada el 1919. Bru va destacar com a extrem i golejador, fins al punt que el Barça va intentar fitxar-lo. Eren fills d’Alfons Botey, de l’empresa de pastes la Flor de Lys. Al costat de Met Miravitlles i Jaume Suñer, va col·laborar amb l’Estat Català de Francesc Macià. A petició del col·lectiu de Metges, va acceptar l’alcaldia de Capmany, càrrec que va ocupar entre 1959 i 1964 preocupant-se per la construcció d'una nova escola i de resoldre els problems de subministrament d'aigua al poble.

L'equip de la Unió campió de 1923. Botey és el segon per la dreta i Miravitlles el tercer per l'esquerra

L'equip de la Unió campió de 1923. Botey és el segon per la dreta i Miravitlles el tercer per l'esquerra / Arxiu Santi Coll