L’aventura, a Xipre, del futbolista de l'Escala Erik Saavedra

El migcampista escalenc de 18 anys ha fitxat pel planter del Pafos procedent del juvenil de l’Escala 

Erik Saavedra, amb el Pafos

Erik Saavedra, amb el Pafos

Lluís Ribera

Lluís Ribera

De jugar al juvenil A del FC l’Escala a fer el salt a Xipre en pocs mesos. És el cas del migcampista escalenc Erik Saavedra, que aquesta temporada ha fitxat pel juvenil del Pafos FC. Té 18 anys i el bon paper que va fer amb els blaugranes a Preferent li va permetre captar l’atenció del club xipriota. «Va ser d’un dia per l'altre, el meu representant (Àlex Redondo) em va dir que em volien i no m’ho vaig pensar. Era una oportunitat molt gran i encara no m’ho crec, el canvi és heavy», explica Saavedra.

Després de tota una vida al club del seu poble -amb un impàs al Girona i al Llagostera- enguany ha fet les maletes: «No havia estat mai a fora de casa, però m’estic adaptant molt bé, els companys m’han ajudat molt. A l’Escala vivia amb els meus pares i aquí estic amb dos companys més i ens hem de buscar una mica la vida».

Saavedra, que a l’Escala va ser entrenat principalment per Salam El Harche, s’adapta a totes les posicions del mig del camp, com a mitjapunta, interior o migcampista defensiu. Es defineix com un jugador «amb qualitat, amb bona sortida de pilota, visió de joc i última passada». El club a on està porta anys a la zona alta de la lliga. Encara no ha tingut l’oportunitat d’anar amb el primer equip: «L’entrenador és espanyol (Juan Carlos Carcedo) i espero assistir en algun entrenament», desitja.

Company de Siren Diao

Saavedra va coincidir amb un exjugador del planter escalenc que ara ha debutat a la selecció espanyola sub-19, Siren Diao. En aquest cas, però, van jugar junts al Llagostera. «Som amics i me n’alegro que hagi debutat, la recompensa li ha arribat després d’un any molt bo. És molt bo, té velocitat i bona finalització». Diao juga al filial de l’Hellas Verona italià i Saavedra no descarta, en un futur, canviar de país: «El futbol és el meu treball, haig de seguir endavant i pensar en el meu futur. El Pafos té el filial a segona, però si m’arriba una proposta d’Itàlia, Anglaterra, Polònia o fins i tot de Dubai m’ho pensaria», conclou.