Roses adequarà tèrmicament les escoles públiques per 300.000 euros, aproximadament, després que aquesta hagi estat la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2023. L'objectiu del projecte és "fer més suportables les onades de calor".

Després de tancar-se el període de votacions el dimecres 15 de novembre, aquesta proposta ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 611 vots. El percentatge de participació ha incrementat sis dècimes respecte a l’anterior edició, situant-se al 5,76%.

Alta participació en els pressupostos participatius

Del 30 d’octubre al 15 de novembre els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar un màxim de tres projectes entre les 16 propostes finalistes. Així, fins a 1.003 persones –el que representa un 5,76% de participació- van fer arribar les seves votacions a través del web www.tudecideixesroses.cat, on van emetre un total de 1.983 vots.

 Pel que fa a la participació segons els grups d’edat dels votants, la franja d’edat entre els 31 i els 45 anys és la que ha pres part més activament en la fase de votació, representant un 44,23% del total de votants. La segueix la franja d’edat de 46 a 60 anys, amb un 25,67%; de 19 a 30 anys, 17,20%; més de 60 anys, 8,22%; i de 16 a 18 anys, un 4,69%.

 Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 124 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. Finalment, s’ha convocat una votació final per a escollir els projectes guanyadors d’entre les 16 propostes finalistes.

En aquest sentit, Ester Navas, regidora de Participació Ciutadana, agraeix la participació dels rosincs en els pressupostos participatius. "Estem contents que s’impliquin en processos participatius i que, aquest any, hagi participat més gent en la votació final. Ara ens centrarem a treballar per a poder fer realitat la proposta guanyadora. En nom del govern municipal, agraïm la implicació de totes les persones que han participat durant les diferents fases dels Pressupostos Participatius", apunta.