Roses encara la recta final dels Pressupostos Participatius 2023 amb 16 propostes finalistes

Recentment han estat presentat el procediment que permetrà escollir a quina proposta volen destinar 300.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal

Setze propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius 2023, a votació del 30 d’octubre al 15 de novembre.

Setze propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius 2023, a votació del 30 d’octubre al 15 de novembre. / Ajuntament de Roses

Emporda.info

La convocatòria de Pressupostos Participatius 2023 a Roses encara aquesta tardor la seva fase final, amb l’obertura del període de votació entre el 30 d’octubre i el 15 de novembre. Recentment han estat presentades les 16 propostes finalistes i el procediment que permetrà, a tots els veïns i veïnes majors de 16 anys, escollir a quina proposta volen destinar 300.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Entre les propostes predominen les que fan referència a millores urbanístiques, com ara la plantació d’arbrat als carrers Arquitecte Gaudí i Pere III, o la remodelació dels carrers Gravina, Puigrom, Pare Claret, Francesc Macià i de la plaça del Rei. Altres estan dirigides a l’oci o la pràctica esportiva, com ara la instal·lació de gronxadors a l’skatepark, la creació de zones verdes amb taules de pícnic, la creació de pistes de bàsquet, futbol i padbol, o l’adequació d’un carril de vianants a la carretera de les Arenes per caminar fins a la bassa d’en Ponac. Per últim, altres millores fan referència a l’adequació tèrmica de les escoles públiques per fer més suportables les onades de calor, a la col·locació de lletres de Roses al passeig Marítim, a la instal·lació d’una estàtua anomenada "Els enamorats" i a la dotació de vehicles per a la Policia Local.

El procediment de votació que, com dèiem, s’estendrà del 30 d’octubre al 15 de novembre, ambdós dies inclosos. Cada veí i veïna podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 16 projectes finalistes, a través del web www.tudecideixesroses.cat. Podran votar totes les persones empadronades a Roses que tinguin 16 anys o més. En el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o NIE.

Ester Navas, regidora de Govern Obert, ha destacat la importància del projecte de Pressupostos Participatius, "que valorem molt positivament perquè permet que sigui la ciutadania de Roses qui decideixi en quins projectes s’invertiran aquests 300.000 €. La fase inicial del procés ha tingut molt bona participació i animem a tots els rosincs i rosinques a votar els projectes que més li agradin. Tenim moltes ganes de conèixer quina és l’elecció del poble de Roses".