L'Escala comença a netejar carrers i regar zones verdes amb aigua regenerada de la depuradora

L’Ajuntament ha decidit impulsar diverses noves mesures complementàries per reduir el consum d’aigua davant l'estat de sequera actual

El grup d’Alternativa per l’Escala veu «alarmant» la sequera que afecta l’Empordà i reclama mesures

Depuradora de l'Escala.

Depuradora de l'Escala. / CONSORCI D'AIGÜES COSTA BRAVA

Emporda.info

L’Ajuntament de l’Escala ha decidit impulsar diverses noves mesures complementàries per reduir el consum d’aigua de la xarxa davant la persistent situació de sequera que pateix el país. En aquest sentit, des d’aquesta setmana, el reg de les zones verdes i la neteja dels carrers es farà amb aigua regenerada procedent de la depuradora.

Concretament, l'àrea de Serveis ha ordenat tancar els sistemes de reg per aspersió de les zones verdes. D'aquesta manera, es farà el manteniment de les mateixes a través d'una cuba amb aigua regenerada procedent del tractament terciari de la depuradora. Es farà servir el mateix sistema per la neteja de carrers.

A més, segons explica el regidor de Serveis, Robert Figueras, també s'està treballant per "instal·lar difusors a tots els edificis i instal·lacions municipals i reduir el consum d'aigua". Alhora, es preveu fer una anàlisi i sectorització de la xarxa d'aigua per tal de fer les reparacions que siguin necessàries per a reduir al màxim les pèrdues que puguin tenir aquestes canalitzacions.

Alerta per sequera

L’aqüífer de l’Escala es troba en aquests moments en situació d’alerta per sequera i, "tot i que aquest tipus de mesures no són obligatòries en aquest nivell, l’Ajuntament de l’Escala ha considerat oportú començar a aplicar aquest tipus d’accions de forma preventiva, com ja vam fer aquesta primavera", remarca Robert Figueras. Llavors, tot i que hi havia una situació de normalitat a l’aqüífer, "ja es va decidir que es passava de regar les zones verdes de cada dia a només dos dies per setmana i es va acordar també no obrir les dutxes de les platges", recorda el regidor de Serveis.

Alternativa per l’Escala ha expressat recentment la seva "profunda preocupació" pel fet que "a l’Empordà només queden reserves d’aigua pels pròxims 8 mesos". Les regidores Eva M. Trias i Mireia Monterde han estat alertant sobre aquesta problemàtica des de la seva arribada a l’Ajuntament de l’Escala, destacant la urgència d’abordar les fuites d’aigua i el deficient funcionament dels aspersors que reguen les rotondes de la localitat. Alternativa considera "alarmant que, malgrat la gravetat de la situació, l’Escala perdi més del 40% de les aigües del municipi i no rebi l’atenció deguda per part del govern".

Des del consistori es continua fent una crida perquè la població faci un ús responsable de l'aigua tenint en compte la situació de sequera prolongada que està patint el país i intentant evitar que les restriccions s'hagin d'endurir, com ja ha passat a nombrosos municipis gironins aquesta mateixa setmana.