Figueres torna a licitar la reforma i adaptació a la normativa dels vestuaris de Can Sagrera que havia quedat deserta

La Mesa de Contractació va acordar excloure l'oferta econòmica de l'únic licitador que es va presentar perquè s'havia aplicat de forma errònia l'IVA, i per això "superava el pressupost base", segons fonts municipals

Ara s'ha optat per tornar a treure a concurs públic l'obra

Can Sagrera data de 1965.

Can Sagrera data de 1965. / Emporda.info

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Figueres torna a licitar la reforma i adaptació a la normativa dels vestuaris del magatzem municipal Can Sagrera, que havia quedat deserta. La Mesa de Contractació va acordar excloure l'oferta econòmica de l'únic licitador que es va presentar perquè s'havia aplicat de forma errònia l'IVA, i per això "superava el pressupost base", segons fonts municipals. Tanmateix, ara s'ha optat per tornar a treure a concurs públic l'obra amb un pressupost base de 148.824,05 euros (el mateix import que el de la licitació original).

El que es planteja amb aquesta reforma és que els vestidors puguin disposar d'una nova instal·lació d'aigua, sanitaris i un nou sanejament.

Can Sagrera és una dependència municipal que s'utilitza com a magatzem i vestidor del personal de la brigada, i es troba en un mal estat de conservació des de fa anys. Per això, el consistori va aprovar definitivament el projecte d'adequació de l'espai el juny de 2022, i el passat mes d'agost va treure l'obra a licitació (amb un pressupost total de 440.196,45 euros) dividida en dues fases. Una d'elles és la remodelació dels vestuaris, mentre que l'altra és la substitució de l'actual coberta de fibrociment amb amiant, que tampoc compleix la normativa. Aquesta obra ja està adjudicada i es durà a terme pròximament. Anirà a càrrec de l'empresa Serralleria Roca, SL. i tindrà un cost de 249.295,09 euros. El pressupost base era de 291.372,40 euros, la qual cosa vol dir que finalment es durà a terme per un valor força inferior al previst (en concret, per 42.077,31 euros menys). En aquesta fase es van presentar cinc licitadors.

Can Sagrera és una dependència municipal que s'utilitza com a magatzem i vestidor del personal de la brigada. Data de l'any 1965 i està situada a prop del cementiri municipal.

[object Object]

El Comitè i la Junta de personal de l'Ajuntament de Figueres van denunciar ara fa un any, l'octubre de 2022, l'estat "insalubre" d'aquestes instal·lacions municipals. En un comunicat, alertaven que el local es trobava en un estat "deplorable", i asseguraven que les pluges que hi havia hagut en aquell moment van evidenciar encara més aquesta situació, que es considerava greu perquè atemptava "contra els principis bàsics de seguretat en el treball".