L’Estat aprova el projecte i invertirà 111 MEUR en desdoblar l’N-II entre la variant de Figueres i Pont de Molins

L’actuació contempla tres enllaços a la C-31, la C-260 i l’N-260

L'avinguda Salvador Dalí, l'antiga N-II al seu pas per Figueres.

L'avinguda Salvador Dalí, l'antiga N-II al seu pas per Figueres. / DDG

ACN

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat provisionalment el projecte de desdoblament de l’N-II, entre la variant de Figueres i Pont de Molins, que compta amb un pressupost de 111 MEUR. L’actuació, que se sotmetrà properament a informació pública, té una longitud de 8,2 quilòmetres, contempla tres enllaços amb les carreteres C-31, C-260 i N-260 i s’està coordinant amb altres intervencions per connectar la futura variant de Figueres amb l’AP-7 mitjançant vies d’alta capacitat. El projecte preveu la duplicació de l’actual via per la banda dreta i discorrerà en un terraplè.

La intervenció començarà al sud de Figueres, connectant amb un tram anterior de nou traçat -també en fase de redacció de projecte- fins a connectar amb l’AP-7 al sud. El traçat finalitza al nord, connectant amb un altre tram posterior per al que també s’està redactant el projecte, per fer la connexió amb l’AP7 al nord de Figueres.

El traçat que el ministeri ha aprovat provisionalment té una longitud de 8,2 km i se situa entre els punts quilomètrics 748, 8 i 757 de l’N-II. Constarà de dues calçades de set metres, separades per una mitjana. L’actuació contempla duplicar l’actual via per la banda dreta en tot el tram i discorrerà per un terraplè.

A més, s’hi han projectat tres enllaços. Un amb la C-31, que suposarà l’adequació de l’actual; un altre amb la C-260, amb una rotonda i una altra amb l’N-260, on es preveuen dues rotondes.