La Jonquera posa en marxa una campanya de sensibilització per fomentar la separació dels residus de forma correcta

Aquesta iniciativa s’emmarca en la implantació del nou model de recollida de residus i neteja viària del municipi, que va entrar en funcionament el passat mes d’abril

Pancarta amb l'esglògan de la campanya.

Pancarta amb l'esglògan de la campanya. / Ajuntament de la Jonquera

Emporda.info

La Jonquera ha impulsat la campanya ‘Ben separat, orgull de veïnat’, una iniciativa que té per objectiu contribuir a fomentar una separació correcta dels residus. Amb aquest eslògan, l'Ajuntament interpel·la el conjunt als jonquerencs a implicar-se activament en el nou model de recollida de residus i a sentir-se’n orgullós. A banda de l’eslògan principal, la campanya també compta amb una sèrie de ‘rodolins’ per explicar "de forma amena i divertida" a quin contenidor es diposita cadascuna de les fraccions dels residus domèstics.

En el marc de la nova campanya, un equip d’educadors ambientals visitaran els domicilis i els comerços del municipi entre els dies 18 d’octubre i 7 de novembre per informar dels nous serveis i atendre les preguntes que tinguin els jonquerencs i jonquerenques. En les visites, els educadors lliuraran un cubell de 10 litres amb bosses compostables per a separar la fracció orgànica, així com material informatiu i didàctic.  

A més, l’Ajuntament ha organitzat una xerrada informativa sobre el nou model de recollida de residus, prevista per al dilluns 30 d’octubre a les 19 h als porxos de Can Laporta. “Amb les eines del nou model de recollida i amb la implicació de tots podem aconseguir un municipi més net, sostenible i endreçat i sentir-nos orgullosos del nostre poble”, afirma l’alcaldessa, Míriam Lanero.

Un nou model amb moltes novetats

El passat 3 d’abril l’Ajuntament de La Jonquera va posar en marxa un nou servei de recollida de residus i neteja viària que, com a grans novetats, unifica els punts de recollida en illetes amb totes les fraccions reciclables i augmenta la freqüència de recollida de la fracció orgànica. A més, també s’han creat àrees tancades per als residus, s’han adquirit nous contenidors, s’ha augmentat la freqüència de recollida de la resta de fraccions i s’ha posat en marxa la recollida d’oli vegetal, de restes vegetals i residus voluminosos. Així mateix, aquesta setmana s’ha posat en marxa la recollida Porta a Porta del cartró comercial.

Pel que fa a la neteja viària, han augmentat les hores de servei per a la neteja manual dels carrers fins a les 7.152 hores anuals, 1.902 de neteja amb maquinària i 472 de neteja especial. 

El nou contracte també inclou la renovació total dels vehicles i de la maquinària per millorar-ne l’eficiència i la sostenibilitat. Actualment, tres dels sis vehicles que integren la nova flota són elèctrics, així com la maquinària de neteja amb hidropressió. A més, es disposarà d’un vehicle nou per a la recollida dels contenidors que és especialment eficient, ja que es tracta d’un dels primers camions de l’Estat que té tres compartiments per a poder recollir tres fraccions de residus en una sola ruta. Per assegurar el correcte funcionament de tots aquests serveis, l’Ajuntament disposarà d’un sistema de seguiment dels vehicles a temps real.