Reforcen la salubritat dels nous contenidors del municipi de la Jonquera

S’ha posat en marxa un nou servei de rentat de contenidors, interior i exterior, amb un vehicle especialitzat

Servei de neteja de contenidors de La Jonquera

Servei de neteja de contenidors de La Jonquera / AJUNTAMENT DE LA JONQUERA

Josep López Navarro

Josep López Navarro

L’Ajuntament de la Jonquera ha iniciat, aquest mes, el servei de rentat de contenidors per assegurar que tinguin un bon estat de salubritat tant exterior com interior. Aquesta és una acció que s’emmarca en la posada en marxa del nou contracte de recollida de residus, gràcies al qual la població disposa d’un vehicle especialitzat que "funciona com una rentadora de contenidors automatitzada, utilitzant aigua regenerada i productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient", explica l’alcaldessa de la Jonquera, Míriam Lanero.

El nou servei de neteja i recollida viària de la Jonquera es va engegar el mes d’abril passat, i funcionarà totalment entre l’octubre i el novembre, "quan implantarem la fracció orgànica, la recollida de cartró porta a porta als comerços, etcètera", apunta Lanero.

De moment, s’han instal·lat nous contenidors, s’ha augmentat la freqüència de recollida de residus, i s’ha incorporat nova maquinària més eficient i sostenible. També s’ha implantat un nou servei de neteja amb aigua a pressió a les vies comercials, i s’han blindat amb tancats de fusta diversos punts de recollida de residus de la localitat.

El nou contracte de neteja i recollida viària de la Jonquera va ser adjudicat per un import total de 4.778.667,05 euros i té una durada màxima de cinc anys.