Impulsen un programa per ajudar a persones amb dificultats d'accés al mercat de treball a l'Alt Empordà

El Consell Comarcal ha posat en marxa el "Treball i Formació", i aquest dilluns s'ha fet la jornada de benvinguda als treballadors del programa

Aquest dilluns s'ha fet la jornada de benvinguda als treballadors del programa.

Aquest dilluns s'ha fet la jornada de benvinguda als treballadors del programa. / CCAE

Emporda.info

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha posat en marxa el "Treball i Formació". Aquest dilluns s'ha fet la jornada de benvinguda als treballadors del programa. Impulsat pel Consell Comarcal, la iniciativa està destinada a millorar l'ocupabilitat de persones amb especials dificultats d'accés al mercat de treball i en risc d'exclusió laboral i social. La convocatòria d'enguany s'ha adreçat a diferents col·lectius en concret: persones majors de 52 anys aturades (línia MG52), dones en situació d'atur (línia DONA), persones que estiguin en situació d'atur que hagin exhaurit la prestació o subsidi per desocupació (línia PANP), persones transsexuals aturades (línia TRANS) i persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania (línia PRGC).

Com a resultat del procés de selecció s'han formalitzat 20 contractes de treball, a jornada complerta i per una durada de 12 mesos cadascun. Els municipis de la comarca que es beneficiaran del programa són Agullana, Albanyà, Bàscara, Capmany, Castelló d'Empúries, el Far d'Empordà, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Vajol, Lladó, Llançà, Llers, Maçanet de Cabrenys, Ordis, Palau-Saverdera, Peralada, Roses, Vilamalla i Vilamaniscle.

Les experiències professionals que duran a terme en cada ajuntament de l'Alt Empordà seran les pròpies de peó de manteniment, peó de jardineria i suport a la gent gran. Les tasques que realitzaran seran addicionals a l'activitat habitual de la persona de l'administració local efectuant doncs tasques eventuals i no estructurals. Pel que fa a la formació, es farà una de transversal d'un total de 70 hores, destinada a millorar les competències transversals i bàsiques de les persones participants en el Programa.

Durant la jornada de benvinguda el conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Joan Cano, ha donat la benvinguda als nous treballadors i treballadores contractats en el marc del programa i els ha animat a aprofitar aquesta oportunitat per adquirir nous coneixements tant amb la formació que rebran com amb la tasca laboral que duran a terme. El programa també ha contractat la figura d'una tècnica d'acompanyament, que acomplirà les tasques de suport i coordinació necessàries per a la correcta execució del Programa Treball i Formació. Aquest programa està cofinançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Treball i Economia Social.